1. HABERLER

  2. HABER

  3. Medya Patronu Rupert Murdoch'tan Irkçı Tweet
Medya Patronu Rupert Murdoch'tan Irkçı Tweet

Medya Patronu Rupert Murdoch'tan Irkçı Tweet

Rupert Murdoch'ın Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sonrası attığı tweet sahibi olduğu medya grubunun da siyasetini ifşa etmiş oldu.

11 Ocak 2015 Pazar 06:11A+A-

Dünyanın en büyük medya kartelinin sahibi olan Rupert Murdoch'ın attığı Tweet sosyal medyayı karıştırdı. "Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen Cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır" şeklinde attığı Tweet'i büyük tepki toplayan Rupert Murdoch, büyük rahatsızlık yarattı.

Başta İngiltere ve Amerika olmak üzere elinde önemli bir medya gücü bulunduran Rupert Murdoch, daha önce de Irak Savaşı'nı körükleyen yayınlar nedeniyle uzun yıllar eleştirilmişti.

RUPERT MURDOCH KİMDİR?

11 Mart 1931'de New York City'de doğan Keith Rupert Murdoch ABD merkezli News Corporation şirketinin Avustralyalı medya patronudur. Ülkesi Avustralya'da gazeteler, dergiler ve televizyonlarla çalışma hayatına başlayan Murdoch, şirketini İngiliz ve Amerikan medyasına doğru genişletmiş ve dünyanın en önemli ve zengin medya patronlarından biri olmuştur. Dünyanın en zenginleri (2007) listesinde 9 milyar dolarlık servetiyle 73. sırada yer almıştır. 2011 yılında sahibi olduğu News of the World'un yol açtığı "telekulak skandalı" yüzünden soruşturma geçiren Murdoch, 2012 yılında News International'ın yöneticiliği görevinden istifa etmiştir.

Rupert Murdoch Türkiye'de yayın yapan Fox tv'nin sahibi ayrıca The Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Financial News, Dow Jones Local Media Group, The Times, The Sunday Times, The Sun, News of the World, Herald Sun, Daily Telegraph, Courier Mail, Fox Filmed Entertainment, 20th Century Fox, Fox Television Stations, MyNetworkTV, FX, National Geographic Channel,  Nat Geo Wild, BSkyB, Fox Turkey, Sky Deutschland, SKY Italia, Sky Network Television, STAR TV ·Premier Media Group vb. bir çok televizyon, radyo, gazete, dergi ve web sitesi sahibi...

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum