1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Medya Özgürlüğünü Savunup RTÜK Kararlarını Görmezden Gelmek!
Medya Özgürlüğünü Savunup RTÜK Kararlarını Görmezden Gelmek!

Medya Özgürlüğünü Savunup RTÜK Kararlarını Görmezden Gelmek!

İktidarın medya üzerinde boğucu bir baskı rejimi kurduğundan şikayet eden çevreler sadece kendilerine yakın medya organlarının özgürlüğünü savunmakta ve A Haber’e RTÜK’ün yağdırdığı cezaları görmezden gelmekteler!

03 Aralık 2015 Perşembe 23:37A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Hükümet karşıtı çevreler Türkiye’de muhalif medya organlarının hükümet baskısı altında olduğu ve ülkenin adeta bir sansür rejimiyle yönetildiği iddialarını uzun bir zamandır o kadar çok ve yoğun biçimde dillendirdiler ki, neredeyse bunun böyle olmadığını söylemeye kimsenin yeltenmesi dahi mümkün değil! Bu konu, bu suçlama adeta bir kazıye-i muhakeme, tartışılması gereksiz ve de imkansız bir gerçek gibi algılanmakta, kabul edilmekte.  

Türkiye’de her dönemde iktidarların kendilerine karşı konumlandığı, aleyhlerinde yayın yaptığı bilinen yazılı ve görsel medya üzerinde doğrudan ya da dolaylı bir baskı mekanizması kurduğuna ilişkin rahatsızlıklar, eleştiri ve suçlamalar hep gündemde olmuştur. AK Parti iktidarının da aynı iddiaların, suçlamaların bolca dillendirildiği bir dönem olduğu açıktır. Bilhassa son dönemde medyada yaşanan el değiştirmeler, kayyum mevzuları, çeşitli suçlamalarla bazı gazetecilerin tutuklanmaları ve benzeri hadiselere ilişkin tartışmaların da bu tartışmaları beslediği bilinmektedir. Tüm bu manzara iktidarın muhalif medya üzerindeki tahakkümü ve tahammülsüzlüğünün somut göstergesi olarak ele alınmakta ve işlenmektedir.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , ,