1. HABERLER

  2. HABER

  3. Medvedev: ABD'nin Yaptırım Kararları Yasa Dışı
Medvedev: ABD'nin Yaptırım Kararları Yasa Dışı

Medvedev: ABD'nin Yaptırım Kararları Yasa Dışı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarının yasa dışı olduğunu söyledi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 14:46A+A-

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarının yasa dışı olduğunu söyledi.

Moskova'da düzenlenen kabine toplantısında konuşan Medvedev, ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük devam eden faaliyetleri ve Kırım'ı işgalini gerekçe göstererek getirdiği geniş kapsamlı yaptırımları değerlendirdi. 

Medvedev, "Yaptırımlar kötüdür, onlar, ekonomiye ve insanlara iyimserlik kazandırmaz ve hiçbir zaman belirgin başarı getirmez. Ayrıca yaptırımlar, baskı yoluyla bir ekonomiye ciddi hasar veremezler" dedi. 

Yaptırımlar yoluyla bu zamana kadar kimsenin "dizleri üstüne çökmediğinin" tecrübeyle sabit olduğunu ifade eden Medvedev, "Rusya'ya, Rus vatandaşlarına ve Rus şirketlerine karşı alınan yaptırımlar yasal değil çünkü bu kararlar Birleşmiş Milletler'de alınmadı" ifadesini kullandı. 

Medvedev, yaptırımların, Rusya'nın maliye politikası ve önceliklerine etki edeceğini kaydederek "Yeni yaptırımlar, Amerika ve Avrupa karşıtı havanın yükselmesine kesinlikle katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

ABD yönetimi, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamıştı. Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük devam eden faaliyetleri ve Kırım'ı işgaline yanıt olarak, finansal hizmetler, enerji, silah ya da bağlantılı materyallerle ilgili sektörlere ait kuruluşlara ve Ukrayna'nın egemenliğini baltalayan ya da Ukraynalıların mülkünü haksız zimmetine geçirenlere yönelik geniş kapsamlı yaptırımların getirildiği" bildirilmişti. 

HABERE YORUM KAT