1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Medreseler kapatılıp ahır mı yapılsın?
Medreseler kapatılıp ahır mı yapılsın?

Medreseler kapatılıp ahır mı yapılsın?

Birgün ve Cumhuriyet İstanbul’da açılan medreselerden rahatsız olmuş!

17 Nisan 2022 Pazar 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Erenler Vakfı isimli bir STK'nın İstanbul’un çeşitli ilçelerinde resmi eğitime alternatif olacak medreseler açması Birgün gazetesi tarafından tehdit unsuru olarak lanse edildi. “Kentin göbeğinde medrese açtılar” başlıklı haberde vakfın modern eğitimi “Batı taklitçiliği” olarak ifade etmesinden rahatsız olunduğu görülüyor!

Modernlik ve kurumları Türkiye’ye Batı’dan geldi. Zaten köken olarak da Batı felsefesinden neşet eden bir düşünme tarzından bahsediyoruz. Modernleşmeyi insanlık için değişmez bir dogma olarak gören Batıcılar aynı zamanda bu kültürel emperyalizmin taşıyıcıları olma özelliğine sahipler.

Sol-sosyalist çizgide yer alan Birgün’ün modernlikle sorunu olanları dert edinmiş olması çok şey anlatıyor. İşin özünde sol eğilime sahip olanlar da Batı emperyalizminin kültürel taşıyıcıları olarak iş görüyorlar. Zira her ikisi de Batı kökenli olma özelliğine sahip!

Türkiye’de resmi eğitim kurumları eliyle yıllarca toplumun hassasiyetleri yerle bir edilerek yeni bir nesil inşa edilmeye çalışıldı. Kemalist terkiplerle akıl ve mantık dışı bir eğitime tabi tutulan nesiller yıllardır ifsad oluyor! Bu sebeple Müslümanların tedirginliği ve alternatif arayışı gayet anlaşılabilir bir zeminden neşet ediyor.

Haberi Birgün’den alıntılayan Cumhuriyet ise “Modern eğitim sistemine karşı İstanbul'un göbeğinde medrese açtılar” başlığını tercih etmiş. Al birini vur ötekine! Bu kadar sığ bir mantıkla hareket edenlere ne anlatabilirsiniz ki? Netice olarak alternatif eğitimin medrese tarzı kurumlarla gerçekleştirilmesi suç değil! Cumhuriyet ve Birgün’ün elinden gelse tek adam-tek parti dönemlerindeki gibi medreseleri kapatıp ahır yapar bundan da şüphemiz yok!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum