1. HABERLER

  2. HABER

  3. Med-Zehra'dan Demirtaş'a Yalanlama
Med-Zehra'dan Demirtaş'a Yalanlama

Med-Zehra'dan Demirtaş'a Yalanlama

Med-Zehra Grubu'ndan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın destek iddialarını yalanlayan yazılı bir açıklama geldi.

09 Haziran 2015 Salı 13:13A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pazar akşamı seçim sonuçları hakkında yaptığı açıklamada; "Bizimle ittifak kurmamalarına rağmen destek açıklamasıyla bu başarıda ortak emeği olan" şeklinde isimlerini anarak teşekkür ettiği Med-Zehra Grubu'ndan bu desteği yalanlayan yazılı bir açıklama geldi.

İşte o açıklama;

"07. 06. 2015 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçiminin ve neticesinde oluşan siyasi tablonun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan temenni ediyoruz. Med-Zehra'nın partilerüstü çizgisine rağmen HDP Eşbaşkanı Sayın Selahattin Demirtaş seçim sonrası yaptığı konuşmasında "Bizimle ittifak kurmamalarına rağmen destek açıklamasıyla bu başarıda ortak emeği olan" sivil toplum örgütlerini sayarken Med-Zehra'yı zikrederek "özel olarak teşekkür ediyorum." demiştir.

HDP Eşbaşkanın Cemaatimize yaptığı teşekkürüne aynı şekilde teşekkür ile beraber Cemaatimizin çok çok önem verdiği bir hususunda altını kalın çizgiler ile çizmek ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek için bu zorunlu açıklama yapıyoruz.

"NE AÇIK NE KAPALI BİR DESTEK OLAMADI"

Med-Zehra'nın hiçbir siyasi partiye bugüne kadar ne açık ne kapalı herhangi bir desteği olmadığı gibi bu gün de bahsi geçtiği üzere anılan partiye de bir "destek açıklaması" yetkili kurumlarımızca yapılmış değildir. Sayın Eşbaşkanı'nın yaptığı bu açıklamayı, kendisine sunulan yanlış bir bilgi notu olarak değerlendiriyoruz.

Cemaatimize gönül veren fakat, Cemaat adına söz söyleme yetkisi olmadığı halde Siyasi Partilerin davetlerine katılanların ifade ettikleri düşünce ve görüşleri de Med-Zehra'yı bağlamamaktadır.

"PARTİLERÜSTÜ DURUŞUMUZ VAR"

Med-Zehra, Kur'ânî prensipleri ve İlâh-ı Kelimetullah'ı hedef-i maksad edinmiştir. Bu çizgisinden asla inhiraf etmemiş ve kuruluşundan bu güne kadar Kur'ânî ve İslamî davasından hamdolsun sapmayarak partilerüstü duruşunu Kur'ânî yaklaşımını ve sırat-ı müstakim üzerine olan çizgisini bozmamıştır. Allah'ın izniyle bundan böyle de bozmayacaktır.

"IRKÎ TEMELLERE OTURTULMAYACAK KADAR"

Cemaatimiz bir parti, kulüp, fırka, siyasi bir cemiyet vb. her nevi dünyevi veya dünyevileşmiş oluşumlardan azade salt Kur'ânî ve İslâmî bir davaya mensuptur. Bu dava hiçbir siyasi emel, dünyevi bir makam-mevki ile bazıların yanlış ve yanlı telakkileri su-i zanlarında olduğu gibi ırkî temellere oturtulamayacak kadar yüce ve ulvî bir davadır.
....
KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR. SAYGILARIMIZLA

MED-ZEHRA"

HABERE YORUM KAT

11 Yorum