1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Meclis'ten Zor da Olsa Kınama Kararı Çıktı
Meclis'ten Zor da Olsa Kınama Kararı Çıktı

Meclis'ten Zor da Olsa Kınama Kararı Çıktı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınadı. Parti temsilcileri ortak deklarasyon çıkan imza krizine rağmen imzalandı.

02 Haziran 2010 Çarşamba 23:54A+A-

Komisyon Başkanı Zafer Üskül, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, saldırıyı kınama kararı aldıklarını ifade ederek, bu konuda hazırlanacak bir mektubun değişik ülkelerdeki benzeri komisyona göndereceklerini söyledi. Toplantıda, Zafer Üskül başkanlığında bir alt komisyon oluşturulması ve uygun bir zamanda İsrail'e gitme kararı alındığı da belirtildi.

TBMM'DE GRUBU BULUNAN PARTİLER ORTAK DEKLARASYON YAYINLAYACAK

TBMM'de grubu bulunan partiler, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısının kınanmasına yönelik deklarasyon yayınlanması için uzlaştı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden beri hazırlığı sürdürülen deklarasyon metni tamamlandı. Metin saat 13.00'de toplanacak Genel Kurulun bilgisine sunulacak.

Deklarasyonun, bugünkü birleşimi yönetecek TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu tarafından başkanlık kürsüsünden okunması bekleniyor.

AK PARTİ İMZA ATMAK İSTEMEDİ

Bugün ortak bir deklarasyon kararı alan Meclis'te imza krizi yaşandı. AK Parti "Bu deklarasyon AK Part'ye karşı bir deklarasyon" diyerek imza atmaya yanaşmadı.

Tartışmanın kaynağı ise son paragraftaki "Hükümet, İsrail ile askeri ve ticari ilişkilerini gözden geçirmeli" ibaresinden kaynaklandı.

Ancak kriz çok fazla uzamadan AK Partinin metne imza atması ile son buldu. Tartışmalı paragraf ise hala metinde.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT