1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meclis’in Uludere Mesaisi Başlıyor
Meclis’in Uludere Mesaisi Başlıyor

Meclis’in Uludere Mesaisi Başlıyor

Son hazırlıklarını yapan TBMM Alt Komisyonu, 19 Ocak'ta Uludere’ye gidecek. Heron kayıtları incelenecek.

16 Ocak 2012 Pazartesi 12:13A+A-

Resmî makamların yazışmaları ve dört saatlik Heron görüntüsü mercek altında.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu, 34 köylünün bombalanarak ölmesi olayını araştırmak için Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne gidiyor. Komisyon Başkanı ve AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener, Taraf ’a yaptığı açıklamada, “Araştırmalar ve incelemeler çerçevesinde elde edilen bilgi ve bulgulara göre, ihtiyaç duyulursa, dört saatlik Heron görüntülerini isteriz” dedi.

İlk toplantısını geçen hafta perşembe günü yaparak çalışma usul ve esaslarını belirleyen Alt Komisyonun Başkanı İhsan Şener, bombalama olayının yaşandığı Uludere bölgesine gideceklerini söyledi. Şener, “Uludere’ye ya bu hafta, 19 ocak perşembe günü itibariyle cuma ve cumartesi üç günlük bir ziyaret gerçekleştireceğiz, ya da şubat ayında” dedi. Şener, bazı komisyon üyelerinin çeşitli toplantılarının olması sebebiyle Uludere ziyaretinin 28 ocaktan sonraya sarkabileceğini belirtti.

Mağdur aileleri dinleyeceğiz

Uludere’de öncelikle mağdur ailelerle görüşeceklerini ifade eden Şener, Sivil Toplum Kuruluşları, istihbarat birimleri, idarî, mülkî ve askerî yetkililerle de biraraya geleceklerini dile getirdi. Daha sonra Ankara’da gerektiği zaman gerekli kişilerle de görüşeceklerini ifade eden Şener, ilgili kurumlardan ve savcılıklardan yazılı olarak raporlar isteyeceklerini söyledi. Bu bilgileri toplayarak kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydeden Şener, “Alt komisyonlar için çalışma süresi üç aydır, ancak en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

Komisyonda kimler var

Başkanlığını AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener’in yaptığı alt komisyonda AKP’den Mehmet Kerim Yıldız, İhsan Şener, Gülşen Orhan, Abdurrahim Akdağ ve Hamza Dağ; CHP’den Levent Gök, Malik Ecder Özdemir; BDP’den Ertuğrul Kürkçü ve MHP’den İstanbul Milletvekili Atilla Kaya yer alıyor. Milletvekilleri, yaptıkları incelemeleri rapor haline getirdikten sonra TBMM’ye bilgi verecek. HÜSEYİN ÖZKAYA / TARAF

HABERE YORUM KAT