1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Meclis'i Kilitleyeceğiz"
"Meclis'i Kilitleyeceğiz"

"Meclis'i Kilitleyeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İç Güvenlik Paketi için "Meclis'i aylarca kilitleyeceğiz. Madem Başbakan 'bu yasa çıkacak' diyor, biz de 'çıkmayacak' diyoruz" dedi.

17 Şubat 2015 Salı 17:06A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin "Gücümüz yettiğince, nefesimiz yettiğince yasanın çıkmaması için elimizdeki bütün gücü kullanacağız, bütün muhalefet milletvekilleriyle ortak hareket edeceğiz, Meclis'i aylarca kilitleyeceğiz. Madem Başbakan 'bu yasa çıkacak' diyor, biz de 'çıkmayacak' diyoruz"dedi.

Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kadını döverek tecavüz ederek erkekliğini ispat ettiğini anneden erkekler aslında bunu kendilerine yapmışlardır. Aslında erkekler kendilerine tecavüz etmiş oluyor. Mesele bir minibüs şoförünün sapıklığı değildir. O anlayışı var eden büyüten o felsefeyle hesaplaşmadığımız müddetçe bindiğimiz her dolmuş her uçak girdiğiniz her hastane tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, HDP TBMM Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Örgütünün silah bırakması konusunda İmralı'dan mesaj beklendiğinin ifade edilmesi üzerine Demirtaş, "Çözüm süreciyle ilgili silah bırakma tartışması yürütülüyor ancak hükümetin 10 maddelik ev ödevi var. Bu da İmralı'da konuşuldu. Bunu neden söylemiyor Başbakan? 'Bu 10 maddede mutabakat sağlanırsa en kısa zamanda silahsızlanmayla ilgili adım atılacak diye görüşme var. Hükümet bu 10 madde yokmuş gibi davranıyor. Hükümet adına yazıp çizenler de 10 maddeyle ilgili bir şey söylemiyor" diye konuştu.

Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesini ve sağlıklı şekilde çözüme ulaşılmasını desteklediklerini dile getiren Demirtaş, "Silahsızlanma da dahil, nihai olarak ulaşılması gereken bütün hedeflere ulaşılsın istiyoruz" dedi.

Demirtaş, hükümetin hem İç Güvenlik Paketi'ni yasalaştırma hem çözüm sürecini ilerletme tutumunun yanlış olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş, "Paket gelirse süreç ilerlemez mi?" sorusuna, "Paket sadece çözüm sürecini değil, bütün toplumsal barış dinamiklerini tahrip eden pakettir. Çözüm sürecini de olumsuz etkiliyor, toplumdaki bütün barış arayışlarını da dinamitliyor. Muhalefetin ezildiği yerde kimse barıştan söz edemez" cevabını verdi.

İmralı'nın 10 maddelik önerilerinin neler olduğunun sorulması üzerine Demirtaş, HDP'nin İmralı heyetinin önümüzdeki günlerde kapsamlı açıklama yapması halinde bu maddeleri de paylaşabileceğini belirtti. Demirtaş, 10 maddenin bilinen, özgürlüklere, demokrasiye, barışa dair atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti.

Öcalan'ın çağrısının bu 10 maddeye dair olduğunu anlatan Demirtaş, "Çok istiyorlarsa kendileri paylaşsın. Öcalan, 'bu 10 maddede uzlaşma sağlayalım, hemen gereğini yapalım' diyor. Sürpriz maddeler değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum