1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meçhul MİT’çiden Savcılığa Mektup
Meçhul MİT’çiden Savcılığa Mektup

Meçhul MİT’çiden Savcılığa Mektup

Eski bir MİT mensubu, faili meçhul cinayetleri soruşturan savcılara bir ihbar mektubu gönderdi: Kürt işadamları ve Topal paraları için vuruldu.

22 Ocak 2012 Pazar 22:10A+A-

 

Arzu Yıldız’ın Haberi:

Eski bir MİT’çi, 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ve Susurluk hakkındaki soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’ne bir mektup göndererek, Kürt işadamları ile Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal’ın paraları için öldürüldüğünü söyledi. Cinayetlerden elde edilen rantı Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Abdullah Çatlı’nın paylaştığından söz eden MİT’çi, elinde konuyla ilgili önemli bilgi ve belgeler olduğunu, bunları paylaşmak istediğini ancak Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünün kendisini tedirgin ettiğini belirtti.

Meçhul MİT’çi, “Kaşif Kozinoğlu’nun eceliyle öldüğünü sanmıyorum. Can güvenliğimin sağlanması hususundaki endişelerimin devam etmesi halinde ifade vermek için gelmesem de, elimdeki CD, kaset ve dokümanları tarafınıza ileteceğim” dedi.

Terörle mücadele değil rant paylaşımı

Güvenlik kaygısı sebebiyle adını açıklamayan eski MİT’çi, Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’ne, kasım ayının ilk haftasında ulaşan ihbar mektubunda, MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Tarık Ümit, Duran Fırat ve Kaşif Kozinoğlu ile birlikte görev yaptığını belirtti.

“Kaşif Kozinoğlu’nu öldürdüler”

Mektubunda, “Can güvenliği konusunda endişelerim var. Bu endişelerimden kurtulduğumda gelip ifade vermek istiyorum. Elimde o dönemlere ait CD, kaset ve delil niteliğinde önemli belgeler var. İfadeye gelmesem de o belgeleri savcılığa ulaştıracağım. Ancak Kaşif Kozinoğlu’nun öldürülmesi, beni tedirgin etti” şeklinde ifadelere yer veren MİT’çi, 1990’larda “terörle mücadele” adı altında işlenen cinayetlerin asıl sebebinin zengin Kürt işadamlarını öldürerek paralarına el koymak olduğunu ifade etti. MİT’çiye göre, elde edilen rantı Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Abdullah Çatlı paylaşıyordu.

Odatv soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun eceliyle öldüğüne inanmadığını belirten eski MİT’çi, şunları kaydetti: “Daha önce savcılığa ifade vermeyi ve o döneme dair bildiklerimi anlatmayı düşünüyordum. Ancak bir dönem birlikte çalıştığım Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü bu derin yapılanmanın hâlâ aktif olduğu konusunda bende kanaat uyandırdı. Kozinoğlu’nun ölümü beni tedirgin etti. Onun eceliyle öldüğüne inanmıyorum. Elimde hem Ömer Lütfü Topal cinayetini, hem de Susurluk süreci ve Tarık Ümit’in ölümünü aydınlatacak deliller mevcut. Can güvenliğimin sağlanması hususundaki endişelerimin devam etmesi halinde ifade vermek için gelmesem de, elimdeki CD, kaset ve dokümanları tarafınıza ileteceğim.”

Topal cinayeti rant için işlendi

Mektubunda, “Ömer Lütfü Topal, cinayeti kumarhanelerdeki rantı ele geçirmek için işlenmiştir” diyen eski MİT’çi, bu cinayetin arka planını o dönemde MİT ve Emniyet’in yanında üst düzey devlet görevlilerinin de bildiğine temas etti.

Mektupta, Tarık Ümit’in, kaçırılmadan önce İbrahim Şahin’in kontrolünde bulunan özel harekâtçılar tarafından tehdit edildiği bilgisi de yer aldı.

TARAF

HABERE YORUM KAT