1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. MEB Yeni Öğretmen Atamaları Yapacak
MEB Yeni Öğretmen Atamaları Yapacak

MEB Yeni Öğretmen Atamaları Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriye uyruklu çocukların yaşadığı illere ihtiyaca göre öğretmen alımı yapacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba 01:10A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kararlaştırılan, Suriyeli öğrenciler için öğretmen istihdam etme programında ilk adım atıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ihtiyacına göre atamaların yapılacağı sistemde, öğretmenler 5 yıllık sözleşme imzalayacak ve 2600 TL ücret alacak.

İLK İHTİYAÇ DUYURUSU İZMİR'DEN GELDİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, "Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde ülkemizde yaşayan Suriyeliler için öncelikle ilkokul düzeyi öğrenciler olmak üzere; 01 Ağustos-15 Eylül 2016 tarihleri arasında “Örgün Eğitime Uyum Programı (İlkokul Seviyesinde Türkçe Hazırlık Programı)” düzenlenmesi planlanmaktadır. Yeterli öğrenci başvurusu olduğu takdirde sınıf açılacaktır.

Söz konusu programda görev yapmak üzere Sınıf Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni, Formasyon almış Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarına (ücretli-ataması yapılmamış öğretmenler) ihtiyaç duyulmaktadır. Başvuruda bulunan öğretmenler Bakanlığımızca “Eğitici Eğitimi Programı”na tabii tutulacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen ilgili branş mezunlarının CV’leri ile birlikte 17.06.2016 mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Hayat Boyu Öğrenme Bölümüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

HANGİ İLLERE BAŞVURU YAPILABİLECEK?

Şu an ihtiyaç olduğu açıklanan iller arasında İzmir, Şanlıurfa, Mardin, Malatya, Adıyaman, Konya-Ereğli yer alırken, ilerleyen günlerde bu sayının artması bekleniyor.

ÖĞRETMEN BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin kararına göre değişiklik gösterebilmektedir. Doğru bilgiyi alabilmek adına, başvuruyu yapacağınız müdürlüğün internet sayfasını kontrol etmeniz gerekmektedir.

-Dilekçe (en az 2 iletişim telefonu yazılacaktır)
-CV
-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
-Mezuniyet Belgesi ve Formasyon Belgesi
-Adli Sicil Kaydı
-1 Adet Vesikalık Fotoğraf

HANGİ BRANŞLARDA BAŞVURULAR KABUL EDİLECEK?

Sınıf öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri (Formasyon almış) bu programa başvurabilecek. Şimdilik sadece bu branş mazunlarının başvurabildiği alımların çeşitlilik kazanıp kazanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Başvurular, alımların duyurulduğu il ve ilçe müdürlüklerinden yapılacak.  Sadece ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin başvurabileceği programa kabul edilenler, 15 günlük kısa bir eğitime tabi tutulduktan sonra geçici eğitim merkezlerinde görevlendirilecekler.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT