1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. McDonald’s Şirketinden Başörtüsü Özrü!
McDonald’s Şirketinden Başörtüsü Özrü!

McDonald’s Şirketinden Başörtüsü Özrü!

Londra’da ayrımcılığa uğrayan başörtülü öğrenciye McDonald’s şirketinden özür geldi ancak öğrenci özrün yeterli olmadığını dile getirdi.

06 Aralık 2017 Çarşamba 17:02A+A-

ABD merkezli fast food zinciri McDonald’s, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan bir şubesindeki koruma görevlisinin Müslüman bir öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediği için özür diledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, koruma görevlisi geçici olarak görevden uzaklaştırılırken, McDonald’s olayı soruşturuyor.

Adının açıklanmasını istemeyen öğrenci ise “nefret suçu” işlendiğini ve özrün yeterli olmadığını söyledi.

30 Kasım’da yaşanan olayla ilgili video kaydında, kapıdaki görevli, öğrenciye güvenlik riskini gerekçe göstererek, “Sakıncası yoksa (başörtünüzü) çıkarır mısınız?” diye soruyor.

Öğrenci de “Başörtümü dini nedenlerle takıyorum ve bundan utanmıyorum. Hayatımda ilk kez böyle bir ayrımcılığa uğruyorum.” diye karşılık veriyor.

McDonald’s İngiltere CEO’su Paul Pomroy, bir açıklama yayımlayarak “Olanlar için çok üzgünüm. Meseleyi çok ciddiye alıyoruz. Her inançtan insana kapımız açık. Başörtüsü ya da başka dini giysileri olan insanların restoranlarımıza girmesini engellemeye yönelik bir kuralımız yok.” dedi.

Başörtüsünü çıkarmayı reddeden öğrenci ise BBC’ye bu açıklamayla ilgili olarak şu yorumu yaptı:

“Restoranda koruma görevlisinin bir taşeron şirketin elemanı olduğunu söylüyorlar ve ‘Davranışını onaylamıyoruz. Ama bizim işe almadığımız bir kişinin davranışından sorumlu tutulamayız.’ demek istiyorlar. Başka bir şirket kullanacaksanız, özellikle Londra gibi bir şehirde, bu şirketin ne tür kuralları olduğunu araştırmanız gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum