1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mazlumder Koordinatörü HDP'den Aday Adayı
Mazlumder Koordinatörü HDP'den Aday Adayı

Mazlumder Koordinatörü HDP'den Aday Adayı

Mazlumder Koordinatörü Nurcan Aktay, HDP'den aday adaylığını açıkladı.

05 Mart 2015 Perşembe 00:02A+A-

Mazlumder'de uzun süre koordinatörlük yapan Nurcan Aktay, HDP'den aday adaylığını açıkladı.

Nurcan Aktay'ın HDP'den aday adaylığına ilişkin yaptığı basın açıklaması şöyle:

Haksızlık nerenize değerse, orası kimliğiniz oluyor.. Kürt,  başörtülü, işçi, kadın.. Ötekileştirilmiş bütün kimlikleri üzerinde barındıran biri olarak, beş yılı emek alanında olmak üzere onbeş yıldır hak mücadelesi yürütüyorum. Çok doğal olarak, parçalı hak algısına sahip bir toplumda elbette bu mücadeleyi yürütmek kolay değil. Kadın meselesini aşmış bir yapıda etnik kimliğiniz, etnik kimlik meselesini aşmış yerlerde sınıfsal sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor. Bu noktada kimlikleriniz arasında bir tercih yapmak zorunda kalmanın kendisi apayrı bir sorun. 

Herkesin, hakkı sadece kendisi için istediği bu kısır koşullarda, bütün kimliklerin birarada,  eşit bir biçimde varolabilmesi için mücadele edilebilecek zeminler de bir o kadar sınırlı maalesef.  Bu manada on yılı aşkındır her kademesinde çalışma fırsatı bulduğum MAZLUMDER’e çok şey borçlu olduğumu söyleyebilirim. 

Meselelerimiz arasında neredeyse en temeli oluşturan Kürt ve Kürdistan meselesinin üç yıl önce “Çözüm Süreci” ile daha da görünür olması, bununla birlikte Ortadoğu’daki son yaşanan gelişmelerle beraber bir ivme kazanıldı. Baş aktörünü Kürtler oluşturmasına rağmen, bütün kesimleri etkileyen bu meseleye ilişkin olarak bugün barışı konuşuyor olmak, başlı başına tarihi bir olay. Sürecin bu noktaya gelmesinde verdiği mücadele ortada olan, kadının temsiliyeti sorununu çözmüş Kürt hareketinin,  ittifak süreci başlatarak İslami kesimler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin temsiliyetini sağlama ve bu mücadeleyi ortaklaştırma çabasını son derece anlamlı bulduğumu belirtmek isterim.  Şüphesiz bütün kesimlerin müdahil olacağı bu yeni süreç, hayırlı sonuçlar verecektir. 

Bütün bunlardan hareketle;  hem Kürt, hem başörtülü, hem kadın hem de işçi kimliğimle kendimi ifade edebileceğime duyduğum inanç nedeniyle HDP’de aday adaylığı başvurusunda bulundum. Kararımın hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılarımla..

Nurcan AKTAY

 

HABERE YORUM KAT

30 Yorum