1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mazlumder Eylemine Fatih'te Saldırı
Mazlumder Eylemine Fatihte Saldırı

Mazlumder Eylemine Fatih'te Saldırı

Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için yürüyüş yapan Mazlumder üyelerine, satırlı ve bıçaklı bir grup saldırdı. Saldırıda Mazlumder üyesi 3 kişi darp edildi.

10 Ağustos 2012 Cuma 00:41A+A-

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) İstanbul Şubesi üyeleri, 34 yurttaşın TSK uçakları ile katledildiği Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için Fatih Camii'nde iftar açtıktan sonra meşaleli yürüyüş düzenlemek istedi. "Adalet her zaman her yerde" pankartı ve "Ümmetin yolu Kürdistan'dan geçer" dövizleri açan 150 civarındaki Mazlumder üyesine, ellerinde satır ve bıçak bulunan 10-15 kişilik bir grup, tekbir getirip, "Burası Fatih burada Kürdistan lafını kullanamazsınız" diyerek, saldırdı. Saldırıda Mazlumder üyesi 3 kişi darp edildi. Mazlumder üyeleri, Fatih Camii önünde toplandı. Saldırganlar "Ümmetin yolu Kürdistan'dan geçer" dövizini yırttı.

Polis tarafından çevrede önlem alınırken cami önünde toplanan Mazlumder  üyeleri tekrardan "Adalet her zaman her yerde" pankartını açarak yürüyüşe geçti. Polis müdürlerinin MAZLUMDER üyelerine, "Çabuk yürüyün iftar saati olduğu için yeterince güvenlik görevlisi yok. Güvenliğinizi sağlayamayabiliriz" demesi dikkat çekti.

Mazlumder  üyeleri "Katil devlet hesap verecek", "Katil TSK hesap verecek", "Berxwedan jiyan e berxwedan Îslam e" sloganları ve tekbirlerle Saraçhane Parkı'na geldi. Saraçhane Parkı'nda basın açıklamasını Mazlumder  Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Babacan yaptı. Babacan basın açıklamasına başlamadan önce kendilerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Babacan, "Adalet için iftar vakti" konsepti ile geçen hafta Suriye'ye adalet istediklerini ve bu hafta da Uludere'ye adalet çağrısında bulunduklarını söyledi. Babacan. yaklaşık 35 yıldır süren savaşta hem Kürt halkının hem de Türk halkının çok acı çektiğini belirterek acıların bir an önce son bulmasını istedi. Uludere Katliamı'nın sümen altı edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Babacan, haksız yere öldürülen 34 kişinin hakkını aramaya devam edeceklerini kaydetti. (DİHA) 

mazlumder-yuruyusune-saldirdilar04.jpg

mazlumder-yuruyusune-saldirdilar01.jpg

mazlumder-yuruyusune-saldirdilar02.jpg

HABERE YORUM KAT

21 Yorum