1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Mavi Marmara’da Hak İle Batıl Mücadele Etti
Mavi Marmara’da Hak İle Batıl Mücadele Etti

Mavi Marmara’da Hak İle Batıl Mücadele Etti

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı için geldiği İstanbul’dan, Siyonist İsrail’e ve ABD’ye sert mesajlar gönderdi.

09 Haziran 2010 Çarşamba 13:45A+A-

MUSTAFA R. ÖZGÜR / VAKİT

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırıp vahşi bir katliam yapmasının büyük bir devrim başlattığını söyleyen İran Cumhurbaşkanı; "İsrail bu saldırı ile kendi yok oluşunun geri sayımını başlatmıştır. Bu saldırı dünyada birçok şeyi değiştirecektir. Halklar artık uyanmıştır. O gemideki mücadele hak ve batıl arasındaki tarihi bir savaşın parçasıydı ve bu savaşı hak kazanacaktır" dedi.

Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) nedeniyle İstanbul'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İstanbul Ceylan Hotel'de bir basın toplantısı düzenledi.

İSRAİL MAVİ MARMARA'YA SALDIRARAK KENDİSİNİ BİTİRDİ

Siyonist İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırıp vahşi bir katliam yapmasının büyük bir devrim başlattığını söyleyen İran Cumhurbaşkanı; "İsrail bu saldırı ile kendi yok oluşunun geri sayımını başlatmıştır. İsrail bu ahlaksız saldırısı ile bölgede kalma yolunu da tıkadı. Bu saldırı dünyada birçok şeyi değiştirecektir. Siyonistlerin yardım gemilerine saldırmış olması onların artık bu bölgede yerlerinin olamayacağını da ortaya çıkartmıştır.

Artık hiç kimse onları burada istemiyor" diye konuştu. Mavi Marmara'ya düzenlenen saldırının herkesi ayağa kaldırdığını söyleyen Ahmedinejad, bunun sadece yardım gemisine düzenlenmiş bir saldırı değil, gerçekleri ortaya çıkaran bir olay olduğunu ifade etti. Ahmedinejad; "Halklar artık uyanmıştır. Zulmün karşısında duruyorlar. Bu saldırı gösterdi ki, insanlık hâlâ yaşıyor" dedi.

Ahmedinejad, Gazze'ye giden gemilerin de sadece Gazze için değil, insanlığın özgürlüğü ve hukuku için yola çıkmış olduklarını kaydetti.

SİYONİSTLER ABD'NİN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURUYORLAR

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının Siyonizm'in ne kadar kötü ve saldırgan olabileceğini de gözler önüne serdiğini söyleyen Ahmedinejad; "Siyonistler insani temellerin hiçbirisini, uluslararası hukuku ve insan özgürlüğünü tanımıyorlar. Onlar sadece tehdit ve öldürmeden anlıyorlar. Siyonistleri bu hale birileri getirdi. Onları bu bölgeye birileri yerleştirdi. Şu anda İsrail ve Siyonizm ABD'nin desteği ile ayaktadır. Aslında diğer tarafta ise bu katillerin karşısında inanan insanlar var. Taraflar netleşiyor. Bir tarafta saldırganlık, katliam, şiddet ve nefret var. Şeytanlık var. Diğer tarafta ise huzur var, iyilik var, doğruluk var ve Allah'a iman var" şeklinde konuştu.

MAVİ MARMARA'DA HAK İLE BATILIN MÜCADELESİ VARDI

Terör devleti İsrail'in Mavi Marmara'ya olan saldırısı için "hak ve batıl arasındaki tarihi bir savaşın parçası" tanımını yapan Ahmedinejad; "Bu savaşı hak kazanacaktır" dedi.

Ahmedinejad, Türk halkına hem teşekkür ettiğini hem de başsağlığı dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi. Ahmedinejad, İran halkı olarak Türkiye'nin ve Filistin'in yanında olduklarını söyledi. İran'ın küresel güçlerle olan mücadelesine de değinen Ahmedinejad; "Siyonist devlet dışında tüm ülkelerle görüşebiliriz. Ancak bizimle adalet ve özgürlük temelinde birleşilirse… Şartımız budur. Biz sopa ile hareket etmeyiz, etmedik de" diye konuştu.

RUSYA'YI UYARDI, BM'Yİ SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ

ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde İran'a yönelik yaptırım istemesine ilişkin Rusya'nın tavrı da sorulan Ahmedinejad; "Biz Rusya ile dost ve komşu bir ülkeyiz, öyle umuyoruz. Aramızda özel bir sorun yok, ama onlara bir uyarımız var. İran düşmanlarının yanında yer almasınlar. Seçim Rus devlet adamlarına kalmıştır" ifadelerini kullandı. BM'yi de sert bir dille eleştiren Ahmedinejad; "Dünyanın en demokratik olmayan kurumu BM'dir. BM Güvenlik Konseyi'ndeki birkaç ülke, dünyaya hükmediyor. Birkaç ülke var ve bunlar istedikleri her şeyi veto ediyorlar. Geçici üyelerin çoğu kendilerine ABD tarafından baskı yapıldığını söylüyor. Böyle bir durumda özgürlükten ve adaletten söz etmek mümkün mü?" diye sordu.

YOLUN SONU GELDİ, İMAN KAZANACAK

Şu anki düzenler için yolun sonunun geldiğini söyleyen Ahmedinejad, sözlerini şöyle bitirdi: "Bizim yeni kurumlara ihtiyacımız var. Temel düzenlemelere ihtiyacımız var. Gerçek demokrasiye ihtiyacımız var. ABD ve dostları son 60 yılda olduğu gibi dünyayı idare edemeyecekler. Bakın, Siyonizm'e karşı 180 ülke karar aldı ama ABD bunu veto etti. Siyonizm'i destekliyorlar. Bu ikiyüzlülüğe bir son vermek lazım artık. Biz dünyayı ilgilendiren meselelerde bütün dünyanın söz hakkı olmasını istiyoruz. İran halkının yolu bütün halkların yoludur.

Bu geçici bir konum değildir. Bu, inanç ve iman ile alakalıdır. Siyasi ve tarihi bir mesajdır bu. Biz bu yolda başarılı olacağımızı düşünüyoruz."

BU DÜZEN SONA ERECEK

Brezilya ve Türkiye'nin arabuluculuğu ile imzalanan uranyum takas anlaşmasını, sorunu çözmekten çok daha öte bir olay olarak nitelendiren Ahmedinejad; "Bu bir devrimdir. Yeni düzenlerin kapısını açacak devasa bir olaydır. Şu anda bütün dünya ihtilaf ve güvensizlik içinde. Malum düzenler yolun sonuna vardı. Biz yeni düzenler arıyoruz" diye konuştu. Anlaşmanın ABD ve müttefikleri için bir fırsat olduğunu da dile getiren İran Cumhurbaşkanı; "Bu fırsatlar bir daha olmayacaktır. İyi kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT