1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Gemisinde Anma Programı
Mavi Marmara Gemisinde Anma Programı

Mavi Marmara Gemisinde Anma Programı

İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 3. yılında Haliç Tersanesinde bulunan Mavi Marmara gemisinde anma programı düzenlendi.

01 Haziran 2013 Cumartesi 15:31A+A-

HAKSÖZ-HABER / AA

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan özgürlük filosuna saldırısının 3. yılı dolayısıyla Mavi Marmara gemisinin bağlı bulunduğu Kasımpaşa'daki Camialtı Tersanesi'nde anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mavi Marmara Belgeseli, Filistin direnişinin sembol isimlerinden Şeyh Ahmed Yasin'in mektubunu içeren sinevizyon filmi, Ramazan Kayan’ın sohbeti, Bülent Yıldırım’ın konuşması ve çeşitli ezgi-marşların seslendirilmesiyle devam etti.

Yazar Ramazan Kayan, Mavi Marmara’nın anlamı üzerine yaptığı sohbette özgürlük filosunda yaşanan anlardan bahsederek ümmetle dayanışmanın önemine dikkat çekti. Kayan, saldırıdan sonra gelişen hukuki sürece de değindi ve açılan davalarla Siyonist yetkililerin yargı karşısına çıkarılacağını ifade etti.

GAZZELİ BAKANDAN SURİYE MESAJI

Programa katılan Gazze’deki Filistin Adalet Bakanı Atallah Ebu Sibah, etkinlik için hazırlanan platformda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Filistin'e yönelik büyük bir sevgi gördüğünü, "Mavi Marmara'nın da bu sevginin sembolü haline geldiğini" söyledi.

Diktatörlerin yok olma sürecinin başladığını ifade eden Sibah, "İslam dünyasındaki diktatörler yavaş yavaş çökmeye başladı. Zeynel Abidin Bin Ali, Muammer Kaddafi, Hüsnü Mübarek gitti. Halkını katletmekten geri durmayan Beşşar Esed de onun yanında duran Nasrallah da devrilecek" dedi.

mavi-marmara_anma_31mayis2013_halic04.jpg

KUDÜS ÖZGÜRLEŞTİRİLEMEZSE…

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Mavi Marmara gemisinin tamir edildiğini ve yolculuğa hazır halde beklediğini dile getirerek, "Mavi Marmara denizde değil karada yürüyor, sırası gelince tekrar Akdeniz'e açılır" diye konuştu.

Dünya liderlerini Filistin sorununun çözümüne katkıda bulunmaya çağıran Yıldırım, "Kudüs tekrar özgürleştirilmezse binlerce Mavi Marmara olacak" ifadesini kullandı.

Şehit edilen 9 gemi yolcusuyla Filistin'deki şehitlerin arasında bir fark bulunmadığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Mesicid-i Aksa'ya yapılan saldırılar İstanbul'a, Diyarbakır'a, Ankara'ya, Irak'a, Suriye'ye, Tunus'a, Mısır'a yapılmıştır. Biz de bütün ümmet olarak hep birlikte İsrail'e karşı duracağız ve Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz."

Program ezgi ve marşlarla devam etti. Grup Genç, Selami Güneş, Grup Yürüyüş ve Ömer Kararoğlu sıra sıra eserlerini seslendirdiler. 

Özgürlük filosunun katılımcıları, şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilisinin katıldığı anma etkinliği, okunan ezgi ve marşların ardından Abdulmetin Balkanlıoğlu tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Öte yandan, sabah namazına kadar ziyarete açık kalan Mavi Marmara gemisini yüzlerce kişi gezdi.

BUGÜN YÜRÜYÜŞ VAR!

Mavi Marmara saldırısının 3. yılı dolayısıyla bugün İstanbul'da saat 17.00'da yürüyüş düzenlenecek. Fatih Camii'nden başlayacak "Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü", Edirnekapı Şehitliğinde son bulacak.

mavi-marmara_anma_31mayis2013_halic02.jpg

mavi-marmara_anma_31mayis2013_halic03.jpg

mavi-marmara_anma_31mayis2013_halic01.jpg

grup-yuruyus_mavi-marmara_31mayis2013.jpg
Grup Yürüyüş, programda Mavi Marmara için bestelediği "Yine Biz" ve "Rotamız Yarınlara" adlı yeni eserlerini seslendirdi.

 

HABERE YORUM KAT