1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Gemisi Geliyor!
Mavi Marmara Gemisi Geliyor!

Mavi Marmara Gemisi Geliyor!

İşgalci İsrail’in iade etmesinden sonra uzun bir süre İskenderun limanında tamir ve bakıma alınan Mavi Marmara gemisi nihayet 26 Aralık’ta İstanbul’a geliyor.

10 Aralık 2010 Cuma 12:03A+A-

Mavi Marmara için 26 Aralık 2010 tarihinde saat 13.00'te İstanbul Sarayburnu'nda özel bir karşılama töreni düzenlenecek.

Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu'ndan Filistin'e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz'de uluslararası sularda Gazze'ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 kardeşimiz şehit düşmüş, 50'yi aşkın insani yardım gönüllüsü kardeşimiz yaralanmıştı.

Barbar ve korsan saldırıda Furkan Doğan (19), Necdet Yıldırım (32), Cevdet Kılıçlar (38), Ali Haydar Bengi (39), Cengiz Akyüz (41), Fahri Yaldız (43), Cengiz Songür (47), Çetin Topçuoğlu (54) ve İbrahim Bilgen (61) şehit edilmişti. Aynı saldırıda yaralanan Uğur Süleyman Söylemez'in de Ankara'da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor.

Türkiye'nin Birçok Yerinden Katılım Bekleniyor

26 Aralık 2010 tarihinde Sarayburnu limanında düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye'nin birçok ilinden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 50 ülkeden aktivist de gemiyi karşılama töreninde bulunacak. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama töreni hakkında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni düzenleyeceklerini söyleyerek "Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak" dedi.

Saat 13.00'te başlayacak törende Ömer Karaoğlu, Mikail, Grup Genç, Grup Yürüyüş, Grup Yorum ve Grup Özlem de şarkıları ve marşlarıyla yer alacak.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT