1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Gemisi Coşkuyla Karşılandı
Mavi Marmara Gemisi Coşkuyla Karşılandı

Mavi Marmara Gemisi Coşkuyla Karşılandı

''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye giderken İsrail'in vahşi saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisi İstanbul'a geldi. Gemiyi on binlerce kişi karşıladı.

27 Aralık 2010 Pazartesi 00:23A+A-

Mavi Marmara gemisi 26 Aralık Pazar günü saat 13.00'da Sarayburnu iskelesine demir attı.

Öğle saatlerinde İstanbul'a gelen özgürlük gemisi Mavi Marmara'yı Sarayburnu iskelesinde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Havai fişekleri, marşlar, flamalar, sloganlarla karşılanan iskelede coşkunun yanı sıra hüzün de vardı. Başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere, vahşi saldırının izlerini bağrında taşıyan Mavi Marmara'nın iskeleye yanaşması sırasında birçok kişi gözyaşlarını tutamadı.

Birçok tekne ile daha iskeleye yanaşmadan karşılanan Mavi Marmara'yı iskelede de binler bekliyordu. Dünya rekoru kıran yüzücü Alper Sunaçoğlu da ekibiyle Sarayburnu'ndan denize atlayarak, ''Mavi Marmara'' gemisinin İstanbul'a gelişini yüzerek karşıladı. "İnsanlığın Onuru Mavi Marmara", "Şehitler Ölmez", "Mavi Marmara Şehitleri Onurumuzdur!" vb. yazılı pankartlar ve dövizlerin taşındığı gösteride sık sık tekbirler getirildi; İsrail ve Amerika aleyhine sloganlar atıldı.

Topluluğa hitaben konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederse sessiz kalmayacaklarını belirtti. Yıldırım, gemiyle yola çıktıklarında hedeflerinin sadece Gazze'ye yardım götürmek olduğunu ancak İsrail'in kanlı saldırısı ile 9 arkadaşlarının şehit edildiğini söyledi. Yolcular arasında sadece Müslümanların olmadığını yabancı din mensuplarının da bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bize siz bu insanlarla baş edemezsiniz, dediler. Biz yolumuza devam ettik. Bizim 9 kardeşimizi şehit ettiler. İşkence yaptılar. Bize neden direniş gösterdiniz? Direniş göstermeyi bir onur olarak görüyoruz. Siz bizi vurmadınız, kendinizi vurdunuz. Dünyanın her tarafında Netanyahu'ya tepki var. Kanada'da kendisini konuşturmadılar." ifadelerini kullandı.

Başpiskopos: "Allahu Ekber"

Mavi Marmara yolculuğunda yer alan ve bu eyleme katıldığı için İsrail tarafından sınır dışı edilen Başpiskopos Hilarion Capucci de gemiyi karşılamak için Sarayburnu'ndaydı. Kürsüde konuşma yapan Başpiskopos Hilarion Capucci, kabalalığı "Selamun Aleyküm ve Rahmetullah" diyerek selamladı. Burada toplanmanın bir sebebi olduğunu ifade eden Başpiskopos, "Bu gemide gördüğümüz 9 şehidimizi anmak için bir araya geldik. Özellikle 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı anmak için geldik. İkinci olarak Filistinli kardeşlerimize destek vermek, onların haklarını geri almak için geldik. Üçüncü olarak Gazze'de ambargo altında olan kardeşlerimizin duasını almak onlara destek olmak için geldik. İsrail bizi korkutmak istiyor, asla korkmayacağız, böyle yaparsak bize yazıklar olsun. Benim bedenim Kudüs'ten uzak. İnşallah ölmeden Kudüs'ü görmek bana nasip olur. Biz Kudüs'e yeniden girmek istiyoruz, eğer Allah bizimle beraberse muhakkak bunu yapacağız." diye konuştu ve "Allahu Ekber" diyerek sözlerini bitirdi.

Furkan'ın Babası: "Şehitlerimizin Mirasını Yaşatacağız!"

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise konuşmasını yaparken duygu dolu anlar yaşadı. Bir arkadaşının gördüğü rüyayı anlatan Doğan, "Şehitlerimiz bedenleri kara toprağın altında ama inanıyoruz ki ruhları bizimle beraber. Onlar seçildiler. Darısı bizlere. Oğlumu yolcu ederken böyle bir konuşma yapacağım aklıma gelmezdi. Allah bizlere bugünleri gösterdi. Hepimizin başına böyle bir şey gelebilir. Hüküm Allah'ındır. Şahadetlerini inşallah kabul eder. Bugün çok karmaşık duygularla sizlere hitap ediyorum. Furkan'ımız, tüm şehitlerimiz hayatımızın Furkan'ı oldu. İyi ile kötüyü hakla batılı daha keskin olarak ayırmaya başladık. Bundan sonrası ömrümüzde onların bize verdiği dipdiri heyecanla yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Törende şehitlerimizin ailelerine hediyeler sunuldu.

Ezgiler-Marşlar Şehitlerimiz İçin Söylendi

Program içinde sahneye çıkan Ömer Karaoğlu, Mikail, Selami Güneş (Grup Özlem), Grup Genç ve Grup Yürüyüş de şarkılarını Mavi Marmara şehitleri için söylediler.

Anadolu'nun Birçok Noktasından ve 50 Ülkeden İnsan İstanbul'a Akın Etti

Karşılama töreni için birçok ilden otobüsler kaldırıldı. 50 farklı ülkeden aktivist İstanbul'a geldi. ''Mavi Marmara''yı denizde balıkçı gırgırları karşıladı. Tören alanının girişine ve sahneye de ''Mavi Marmara'' şehitlerinin resimleri asıldı.

Mavi Marmara Gemisi Bir Hafta Ziyarete Açık

Mavi Marmara gemisini İstanbul'a daha önceki kaptanı Mahmut Tural ve mürettebatı getirdi. Gemi Sarayburnu'nda bir hafta kalacak ve ziyarete açık olacak. Gemi daha sonra Tuzla Tersanesi'ne çekilecek. Burada geminin tamir ve bakımı devam edecek. Talep gelmesi halinde gemi başka ülkelere gönderilecek. Bu şekilde Filistin'de yaşanan ambargonun sürekli gündemde olması sağlanacak.

HAKSÖZ-HABER

</:O:P>

</::O:P>

</:::O:P>

</::::O:P>

</:::::O:P>

</::::::O:P>

</:::::::O:P>

</::::::::O:P>

</:::::::::O:P>

HABERE YORUM KAT

14 Yorum