1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mavi Marmara Davasının 5. Duruşması Yapıldı
Mavi Marmara Davasının 5. Duruşması Yapıldı

Mavi Marmara Davasının 5. Duruşması Yapıldı

Mavi Marmara Davası'nın 5. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülmeye yapıldı. Dava sürerken adliye önünde toplanan Müslümanlar davalarına sahip çıkacaklarını haykırdılar.

27 Mart 2014 Perşembe 13:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail'in uluslararası sularda Mavi Marmara ve ardındaki insani yardım gemilerine saldırıp 9 kişiyi şehit etmesinin görüldüğü davanın 5. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde yapıldı. Hakkında bir türlü karar verilemeyen dava görülürken Adliye bahçesinde yapılan eylemde toplanan kalabalık özür ve tazminat beklemediklerini, saldırının tüm aktörlerinin yargılanması ve ceza alması gerektiğini vurguladılar. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak ve Mavi Marmara Şehidi Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu'nun konuşma yaptığı eylemde, davaların sonuna kadar takip edileceği vurgusu yapıldı.

Bülent Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

-İsrail’in uluslararası sularda yaptığı saldırı dünyaya meydan okumadır. Çünkü o gemilerde 50’den fazla ülkeden insan vardı ve saldırıyı bütün dünya izledi. İsrail, dünyadaki hukuk sistemini tanımadığını belirtmiş oldu.

-3 yıl boyunca dava açmak için uğraştık. Birileri sürekli bize engel olmaya çalıştı. Bu engel olanların kim olduğunu şimdi anladık. Şimdi bu paralel vesayet kaldırılıyor, peki İsrail’in vesayetini kim kaldıracak?

-Tüm dünyada Türkiye hükümeti, İsrail’e karşı dik durduğu için övgüyle anıldı. Şimdi de bu dik duruş devam etmelidir, tüm dünyadan avukatların takip ettiği bu dava sonuçlandırılmalı ve yakalama kararı verilmelidir.

-Hükümetin özür ve tazminata rağmen İsrail ile anlaşma imzalamayıp Gazze’de ablukanın kaldırılmasının protokole bağlanması şartını koşmasını tebrik ediyorum. Özür ve tazminat önemlidir fakat mühim olan ambargo ve ablukanın kaldırılmasıdır.

-İsrail’e ilk defa dava açılmıştır, İsrail yargılanmaz/hesap vermez anlayışı kırılmıştır. Biz bu davaları takip etmezsek Filistinlilerin umutlarını kırarız.

-Kayseri’de Şehit Furkan Doğan’ın davasını, İsrail’in davayı kabul etmesine rağmen, reddetmiş ve “Oraya giderken bana mı sordun?” demiştir. Bu hakimi Allah’a havale ediyorum.

Hakan Albayrak’ın konuşmasından satır başları:

-İsrail’in Gazze’ye atom bombası atılması gerektiğine inanan dış işleri bakanı 17 Aralık sürecinde bir radyoda yaptığı açıklamada İHH’nın İsrail için bir tehdit olduğunu vurguladı. Biz bu açıklamadan mutluluk duyduk. Bu açıklamadan sonra İHH’ya baskın oldu. Hamd olsun ki halk İHH’ya daha fazla teveccüh etti.

-İsrail’e ve yerli işbirlikçilerine karşı ciddi bir direniş olduğunu görüyoruz. Buradan Alman, Fransız, İtalyan vb birçok yoldaşımızla beraber İsrail’e karşı mücadelemizin süreceğini söyleyebiliyoruz.

Rıdvan Kaya’nın konuşmasından satır başları:

-Burada zalimlere karşı Hakk’ı ayakta tutmaya çalışan kardeşlerimizle dayanışmak ve bu uğurda mücadele ederken şehit düşen kardeşlerimizin davasını takip etmek için toplandık. Bu dava, Ümmet’in bir asıdır sürdürdüğü Filistin davasının bir halkasıdır. Bu halka sağlam tutulmalıdır.

-Bu dava en başından beri çeşitli şekillerde engellenmeye çalışıldı. Emperyalistler, Siyonistler bize acaba nasıl bir fatura çıkartır diye düşünenlerin gönlündeki Allah korkusunu ABD ve İsrail bastırmış durumda.

-Bizler Müslümanız, bizler adaletten yana insanlarız. Biz hiçbir zaman adalet arayışımızda Siyonistler ve Emperyalistler karşısında geri adım atmayız.

-Bizler çok değer verdiğimiz dokuz kardeşimizi şehit vermiş olabiliriz. Bu ağır bir bedeldir. Fakat Filistin’de yüz yıldır nasıl bir mücadele ve katliam olduğunu görmeli ve bu kardeşlerimizin direniş azminden ilham almalıyız. Bunun yanında Mısır’da tüm baskılara rağmen insanlar sokağa çıkıyor. Suriye’de üç yıldır Esed çetesini tüm canavarlıklarına rağmen insanlar yılmadan mücadele ediyor. Biz bu yaşananlar karşısında davamıza sahip çıkamıyorsak bize yazıkları olsun.

-Hükümetin bugüne kadar ortaya koyduğu tavır takdir edilmelidir. Bu Müslümanların bir kazanımıdır. Fakat bu hükümet siyasi baskı ya da başka bir sebepten dolayı İsrail’e ilişkileri tekrar geliştirmek yoluna girerse biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Özür ve tazminat için geri adım atılmamalıdır çünkü bu kardeşlerimiz para ya da Siyonistlerin ağızlarından çıkacak özürler için şehit olmadılar. Biz bu katliamın tüm aktörlerinin yargılandığını ve ceza aldığını görmek istiyoruz. 

Foto Galeri İçin Tıklayınız

20140327-mavi-marmada-davasi-(6).jpg

20140327-mavi-marmada-davasi-(4).jpg

20140327-mavi-marmada-davasi-(11).jpg

20140327-mavi-marmada-davasi-(12).jpg

20140327-mavi-marmada-davasi-(13).jpg

20140327-mavi-marmada-davasi-(14).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT