1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Matematikle de arası iyi değil!
Matematikle de arası iyi değil!

Matematikle de arası iyi değil!

Popülist ve ırkçı söylemleriyle kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışan, yabancılar üzerinden nefret iklimi oluşturmaya devam eden Ümit Özdağ, defaatle yalanlanmasına rağmen "Türkiye'de 13 milyon mülteci" olduğunu iddia etti.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 23:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından sürekli yalan beyanda bulunduğu yönünde ikaz edilen ancak ısrarla sosyal medya üzerinden nefret söylemlerine devam ettiği görülen Ümit Özdağ bu defa da Türkiye'de 13 milyon mülteci olduğunu savundu.

Çankırı'da bir basın açıklaması düzenleyen ve yalanlarını yine ırkçılıkları ile bilinen medya üzerinden deklare eden Özdağ, "İçişleri Bakanlığı evraklarında geçen rakamı veriyorum. İstihbarat kuruluşlarının rakamlarını veriyorum. 13 milyon. Türkiye'de gerçek kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon" iddiasında bulundu.

Türkiye'deki gerçeklerden kopuk bir yaşam süren, çevresine ve gittiği yerlere zehrini enjekte etmeye çalışan Özdağ göçmenler üzerinden algı operasyonu yapmaya devam etti.

Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Türkiye’de hep 10 milyonu aşan bir şekilde sığınmacı ve kaçak olduğunu ifade etmiştim. Şimdi devlet rakamını, Saray’da konuşulan, İçişleri bakanlığında geçen, istihbarat kuruluşlarının rakamını veriyorum; Türkiye’de 13 milyon sığınmacı var. Gerçek, kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon. Bunun içinde Suriye’nin kuzeyinde beslediklerimiz yok. Vatandaşlık alanların, Suriyelilerin rakamını da önümüzdeki günlerde açıklayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum