1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Maskeli Mustafa Kemal Fetişizmi
Maskeli Mustafa Kemal Fetişizmi

Maskeli Mustafa Kemal Fetişizmi

CHP’li milletvekillerinin Mustafa Kemal’li, bayraklı maske işgüzarlığı MHP’lilerin kutsama duvarına çarptı.

05 Haziran 2020 Cuma 13:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mecliste CHP’li milletvekilleri resmi ideolojiye derin bağlılık düzeylerini sergilemek için yine bir vesile buldular ve bir tarafında Mustafa Kemal imzası, diğer tarafında bayrak olan kırmızı renkli yüz maskeleriyle mecliste şov yaptılar. Ne var ki, şov karşı şovu getirdi ve MHP’li milletvekilleri CHP’lilerin kullandıkları yüz maskelerini çöpe atılmış olarak buldukları iddiasıyla şikayette bulundular. MHP’li vekiller Mecliste ‘ulu önder, aziz Ata’ya yapılan bu büyük saygısızlığın hesabını sormak üzere harekete geçince CHP’liler bunun doğru olmadığına dönük açıklamalar yapmak zorunda kaldılar.

Garip olansa partiler arası polemik konusu olarak seçilen bu tartışmanın putlaştırma kültürünü nasıl da beslediğinin görülmemesiydi. Tartışma Mustafa Kemal imzasının dahi korunmasının, kutsanmasının şart olduğunu, bir şekilde çöpe atılma ihtimali bulunduğundan ötürü rastgele kullanımının engellenmesi gerektiğini ihsas ettiriyordu.

Bu durumda Meclisten Mustafa Kemal’in resim, imza ve sözlerin basılı olduğu gazete sayfaları ve diğer kağıt malzemelerin, işleri bittikten sonra ya da eskime ve yıpranma durumlarında nasıl bir muamele görmesi gerektiği hususunda da acilen bir kanun hazırlamasını beklemek gönlü Atatürk sevgisiyle atan vatandaşların hakkı olsa gerek!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum