1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MASAK’tan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması
MASAK’tan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması

MASAK’tan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması

MASAK, kara para aklama suçlamasıyla hakkında dava açılan Sezgin Baran Korkmaz için iki ayrı rapor hazırladıkları iddiasını yalanladı.

09 Haziran 2021 Çarşamba 16:55A+A-

Sedat Peker'in videolarında bahsettiği ve hakkında kara para aklamaktan dava açılan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında iki aynı rapor hazırlandığı iddiasına Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere MASAK'ın görev ve yetkileri arasında suç gelirlerinin aklanmasına ilişkin olarak önlemler geliştirmek, analiz, araştırma ve inceleme yapmak bulunmaktadır. Bu kapsamda iddia edildiği gibi 5 Kasım 2020 tarihli yazıyla herhangi bir rapor gönderilmemiştir. Anılan tarihteki yazıda aklama suçu incelemesinin denetim elemanları tarafından yapılmasının uygun olacağı ve bu doğrultuda Başkanlığımızca görevlendirme yapıldığı belirtilmiştir.

Aklama suçuna ilişkin bulgulara yer verilen ve denetim elemanları tarafından hazırlanan ara rapor 28 Aralık 2020 tarihinde ve nihai rapor da 20 Ocak 2021 tarihinde soruşturma makamlarına gönderilmiştir. Dolayısıyla MASAK tarafından bir konuya yönelik iki farklı rapor düzenlenerek bunların birbiriyle zıt olduğuna yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı müvekkilinin 5 Aralık 2020'de yurt dışına THY ile çıktığını belirterek “5 Kasım 2020'de MASAK'ın savcılığa gönderdiği raporda, suç işlendiğine dair bulgu olmadığı belirtildi. Hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. MASAK'ın 28 Aralık 2020 tarihinde savcılığa gönderdiği ikinci raporda ise suç unsuruna rastlandığı belirtildi" ifadesini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT