1. HABERLER

  2. HABER

  3. Marmara'da Elektrikler Kesildi; Hayat Durdu!
Marmarada Elektrikler Kesildi; Hayat Durdu!

Marmara'da Elektrikler Kesildi; Hayat Durdu!

TEİAŞ tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında arıza meydana geldi 6 ilde elektrikler kesildi.

14 Ocak 2012 Cumartesi 15:00A+A-

 

TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan dolayı İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli ve Kırklareli'ne elektrikler kesildi. Bu illerde hayat neredeyse durdu.

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında arıza meydan geldiğini söylerken, bazı kaynaklar da Bursa doğalgaz elektrik santralinden kaynaklandığını belirtiyor.

Arıza nedeniyle başta Edirne olmak üzere İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne elektrik verilemediğini ifade eden Erdoğan, sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Genel bir kesinti. TEİAŞ'dan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Arıza, TEİAŞ'nin Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 154 bin voltluk yüksek gerilim hatlarındaki arızadan kaynaklanıyor. Bu nedenle İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye elektrik verilemiyor.”

Kesinti Marmara'daki 6 kenti etkiledi. Özellikle İstanbul'da elektrikli ulaşım durdu.

İstanbul'da Metro ve Tramvay Ulaşımı Durdu

İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri durdu.

İstanbul Ulaşım AŞ'den alınan bilgiye göre, elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamıyor. Seferlerin normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Teknik bir sorun, kısa sürede halledilecek." dedi.

HABERE YORUM KAT