1. HABERLER

  2. HABER

  3. Marmara'da da "İkna" İşkencesi Uygulanmış!
Marmarada da İkna İşkencesi Uygulanmış!

Marmara'da da "İkna" İşkencesi Uygulanmış!

Marmara Üniversitesi TB Yüksek Okulu, iki ayrı ‘ikna komisyonu’ kurup, öğrencileri ikna etmeleri talimatı vermiş.

02 Mayıs 2012 Çarşamba 10:15A+A-

28 Şubat’ın en sancılı uygulamalarından biri olan başörtülü öğrenciler için kurulan ikna odalarında görev alacak komisyon üyelerine gönderilen bir görevlendirme yazısı ortaya çıktı.

Star Gazetesi'nin haberine göre Marmara Üniversitesi tarafından hazırlanan ve bir öğrenci tarafından Mazlumder’e ulaştırılan belgede, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan öğrencilerin listesi İkna Komisyonu üyelerine bildirilerek “O öğrencileri bulun ve ikna edin” çağrısı yer alıyor.

İKNA KOMİSYONU ÜYELERİ MERCEK ALTINA ALINDI

28 Şubat’ın sembollerinden biri olan ikna odalarına ilişkin 14 yıl aradan sonra YÖK tarafından inceleme başlatılmıştı. YÖK tarafından görevlendirilen müfettişler İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olduğu dönemde ikna odasına alınarak kendisine psikolojik baskı yapıldığını ileri süren öğrencilerle görüşerek süreci mercek altına almıştı.

Müfettişler ikna komisyonunda yer alan isimleri araştırırken önceki gün Mazlumder’e Marmara Üniversitesi öğrencilerinden ilginç bir belge ulaştırıldı.

NUR SERTER DAVASI DOSYASINA GÖNDERİLDİ

Mazlumder belgeyi ikna odalarında psikolojik işkence gördüğü gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi eski rektör yardımcısı Nur Serter’e dava açan Hanife Gökdemir’e ulaştırdı. Dava dosyasına girecek olan belgede kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan öğrencileri ikna etmek için komisyonlar oluşturulduğu  ifade ediliyor. 17 Ocak 1999 yılında hazırlanan belge ikna odasında görev alacak komisyon üyelerine hitaben yazılmış.

‘AŞAĞIDA İSMİ YAZILI ÖĞRENCİLERİ BULUN...’

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Meral Soylu imzalı belgede oluşturulan iki ayrı komisyonun üyelerine şu talimat veriliyor: “Kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan öğrencilere yasak ve yönetmelik hükümlerini anlatarak ve psikolojik rehberlik yapılarak ikna etmek, aksi halde disiplin soruşturmasına muhatap olacaklarını duyurmak amacıyla aşağıdaki kişilerden oluşan komisyonlar oluşturulmuştur. Görüşmeler sonucunda hazırlanacak raporlar müdürlüğe sunulacaktır. Konu ile ilgili görüşmelerin yapılacağı öğrenci listesi ektedir.”

 

HABERE YORUM KAT