1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mare Üzerindeki Kuşatma Kalktı
Mare Üzerindeki Kuşatma Kalktı

Mare Üzerindeki Kuşatma Kalktı

Direnişçiler “güvenli bölge”nin önemli kasabasında kuşatmayı kırdı. 5 binden fazla sivil ve askerle, 10 gün süren kuşatmadan sonra dün öğle saatlerinde Kefer Kelbin yönünden açılan koridor ile Mare'ye yeniden irtibat sağlandı.

09 Haziran 2016 Perşembe 05:43A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

“Güvenli bölge”nin üç önemli noktalarından birisi olan Halep'in Mare kasabasındaki 10 günü aşan süredir devam eden kuşatma kalktı.

Suriyeli direnişçi grupların kontrolünde olan Mare, doğu ve kuzey yönünde IŞİD, güneyde Esed rejimi, batıda ise PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'ye bağlı milislerin kuşatması altındaydı.

IŞİD Çekildi, Kuşatma Kalktı

Kasabanın kuzeyindeki Kefer Kelbin köyünü şok baskın düzenleyerek ele geçiren IŞİD, kuşatmanın 10'uncu gününde Mare'ye sınır köylerden milislerini çekti.

Karadan kuşatma altındaki sivil ve askerlere öğle saatlerinden itibaren ikmal yapılmaya başlandı.

Münbiç cephesinde PYD'ye karşı büyük kayıplar vererek çekilen ve beraberinde Cerablus'ta zor günler geçiren IŞİD'den Kuzey Halep'te 7 köy direnişçilerin kontrolüne geçti.

Köyler: Sandıf, Kara Köprü, Kefer Kelbin, Ceriz, Cibrin, Tileylin, Breşe.

IŞİD’e Yönelik Operasyon Sürüyor

Liva Sultan Murat, Feylak eş-Şam, Mutasın Billah, Liva el-Hamza, Şam Cephesi, Liva el-Fetih ve birçok direnişçi grubun IŞİD'e yönelik bölgede başlattığı operasyon devam ediyor.

IŞİD'in Azez yönünde ilerleyişi durdurulurken Türkiye sınırda direnişçilere topçu desteği veriyor.

Çatışmalar Düdyen ve Kuzul köylerinde devam ediyor.

HABERE YORUM KAT