1. HABERLER

  2. HABER

  3. Manisa'da 'Paralel Yapı' Operasyonu
Manisa'da 'Paralel Yapı' Operasyonu

Manisa'da 'Paralel Yapı' Operasyonu

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Paralel devlet yapılanması' içinde yer aldıkları iddiasıyla 26 kişiyi gözaltına aldı. 9 kişi ise operasyon kapsamında aranıyor.

10 Kasım 2015 Salı 14:53A+A-

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında kentte 35 adrese geç saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı, dokuz kişi ise aranıyor.

Aralarında örgütün “Manisa İmamı” olarak adlandırılan şahsın da bulunduğu zanlıların, doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi çeşitli meslek gruplarından olduğu ve örgüte maddi kaynak topladıkları iddia edildi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da bir numaralı zanlı olarak Fethullah Gülen yer alıyor.

Savcılık açıklaması

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı 'Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar' kapsamında değerlendirdi:

"FETÖ/PDY'nin Manisa yapılanmasının deşifresi, örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp, devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, örgütün ilimizde gerçekleştirdiği her türlü ticari, eğitim öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı başta olmak üzere her türlü faaliyetinin araştırılması, hukuka uygun olarak yürütülen faaliyetleri ile hukuk dışı faaliyetlerinin tespiti için çok yönlü çalışma başlatılmıştır."

Örgütün deşifresi ve mensuplarının tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğine değinilen açıklama şöyle devam etti:

"1 Kasım'da yapılan genel seçimlerinden sonra örgüt içerisinde aktif olarak yer alan ve dosya kapsamında kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıklarından dolayı, 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme, örgüte üye olma, suç için anlaşma, terör örgütüne finans sağlamak' suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunanların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlemiştir. 26 kişi gözaltına alınmış, firar durumda olan 9 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT