1. HABERLER

  2. HABER

  3. Manisa'da "Paralel Yapı" Operasyonu
Manisa'da "Paralel Yapı" Operasyonu

Manisa'da "Paralel Yapı" Operasyonu

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis ekipleri, bir haber ajansının il temsilciliğinin de yer aldığı 7 adreste arama başlattı.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 14:20A+A-

Manisa'da, paralel devlet yapılanmasına finansman desteği sağlandığı iddiasıyla bir haber ajansının il temsilciliğinin de yer aldığı 7 iş yerine operasyon düzenlendi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde bir haber ajansının Manisa Temsilciliği ile bazı sigorta, tekstil ve kundura satışı yapılan iş yerlerinin bulunduğu 7 adreste eş zamanlı arama başlattı. 

Çevik kuvvet ekipleri, iş yerlerinin bulunduğu binalarının çevresinde güvenlik önlemi aldı, KOM Şubesi ekipleri de bilgisayar ve evraka el koydu. 

Arama yapılan iş yerlerinde, "paralel devlet yapılanmasına ekonomik kazanç sağlama ve örgütü finanse etme amacıyla 'kurban', 'himmet', 'burs' adı altında nakit veya pos cihazlarıyla para toplanması faaliyetlerinde bulunulduğu" ileri sürüldü.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, paralel yapılanmaya finansman sağladıkları iddiasıyla geçen haftalarda da 11 dernekte arama yapmış, soruşturma kapsamında bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el koymuştu.

AA

HABERE YORUM KAT