1. HABERLER

  2. HABER

  3. Maltepe Üniversitesinde Başörtüsü Düşmanlığı
Maltepe Üniversitesinde Başörtüsü Düşmanlığı

Maltepe Üniversitesinde Başörtüsü Düşmanlığı

İlimden başka her işle uğraşan Maltepe Üniversitesi, şimdi de başörtüsü düşmanlığına soyundu.

08 Ocak 2013 Salı 17:10A+A-

Koray Taşdemir’in haberi:

Maltepe Üniversitesi, öğrencileri arasında güzellik yarışması düzenleme, salsa dansı yarışmacısı öğrencisine sponsor olma, 12 günlük süresiyle en uzun bahar şenliğine imza atmasının ardından şimdi de başörtüsü düşmanlığına soyundu.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini veren ve geçtiğimiz hafta cuma günü final sınavını yapan Aydınlık gazetesi yazarlarından Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç sorduğu sorularla başörtüsü düşmanlığı yaptı.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI ÇEKİÇ, HER FIRSATTA PROPAGANDA YAPIYOR

Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı ve Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, geçtiğimiz hafta cuma günü öğlen saat 13.00’te yaptığı final sınavında, ‘Laik bir ülkede din ve vicdan özgürlüğü devletin korumasında ise başörtüsü yasağı olabilir mi?’ sorusunu sordu. Çekiç, cevap şıkları arasında yer alan ‘Kamusal alanda devlet vatandaşların giyimine karışabilir’ şıkkını doğru cevap olarak kabul etti.

Daha önce verdiği derslerde birçok çıkışlara imza atan Çekiç’in sık sık ‘İnkılap tarihini kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Bunların hesabı sorulacak’ sözlerine söylediği vurgulandı. Çekiç, bulduğu her fırsatta başörtüsü aleyhine üniversite gençliğine propaganda yaparken, ilimden başka işlerle uğraşan Maltepe Üniversitesi ise buna zemin hazırlıyor.

ÖĞRENCİLER DİN VE BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞINDAN RAHATSIZ

Maltepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve Aydınlık yazarı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’in din ve başörtüsü düşmanlığından rahatsız olan Maltepe Üniversitesi öğrencileri, rektörlüğe dün rahatsızlıklarını dile getiren dilekçe verdi.

Dilekçede Çekiç’in yaptığı sınavla ilgili olarak, “2012-2013 Güz Dönemi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin 4 Ocak 2013 tarihli final sınavındaki soruda yer alan laiklik ilkesinin, dersin hocası Orhan Çekiç’in ideolojik görüşlerini öğrencilere dayatma yapar şekilde sorması ve yine sorulardan birinde kutuplaşmaya yol açacak ifadeler kullanılmasını tarafınıza şikayet ediyorum” ifadeleri yer verilirken, Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne şikayette bulunuldu.

Dilekçede yer alan ifadelerde Çekiç’in sorduğu sorulardan biri örnek verilerek olayın boyutu gözler önüne serildi. Soruda, “Laik sistem bireyi özgürleştiren bir sistem olduğuna göre, öğrencinin başörtüsüne neden karışır?” ifadeleri yer alırken, doğru cevap olarak ise, “Kamusal alanda kamunun kuralları geçerlidir ve herkes o kurallara uymak zorundadır” ifadeleri yer aldı.

ATATÜRKÇÜ LİONS ORHAN ÇEKİÇ

Can Dündar’ın 2008 yılında, “Mustafa” belgeselini çekmesinin ardından, Orhan Çekiç, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubelerine ve üniversitelere giderek, “Mustafa değil, Mustafa Kemal” konulu paneller düzenlemişti.

Konferanslarında, Dündar’ın belgeselindeki Mustafa’nın kendi Mustafaları olmadığını dile getiren Çekiç’in Atatürkçü geçinmesine rağmen kökü dışarıda olan Lions olduğu ortaya çıkmıştı.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Uluslararası Lions 118 Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Temeli: Laiklik” konulu ödüllü makale yarışmasında proje sorumlusu idi. Proje, Maltepe Üniversitesi ile birlikte yürütülmüştü.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMDE GERİLERDE

Maltepe Üniversitesi bilimsel alanda ise nal topluyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Maltepe Üniversitesi toplam 125 üniversite içerisinde 88’inci, sayıları 29 olan vakıf üniversiteleri arasında ise 19’uncu sırada yer aldı. ODTÜ tarafından yapılan araştırma, üniversitelerin makale, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, öğretim üyesi başına düşen atıf, toplam bilimsel doküman, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman, doktora öğrenci, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayıları gibi kriterler dikkate alınarak gerçekleştirildi.

Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT