1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Malili Siviller Moritanya Sınırında
Malili Siviller Moritanya Sınırında

Malili Siviller Moritanya Sınırında

Fransa’nın askeri müdahalesinden sonra Mali’de iç göç sürüyor. Ülkenin kuzey bölgelerindeki siviller komşu ülkelere sığınıyor.

20 Ocak 2013 Pazar 18:06A+A-

Fransa'nın askeri müdahalesinden sonra Mali'nin Lere şehri hayalet kente döndü.

Lere şehrinin önde gelenlerinden olan Bubekr Veled Ahmed, iki gün önce Moritanya sınırına geldiklerini belirterek, ''Lere ve çevre köylerde yaşayanların bir çoğu Fransa'nın hava saldırılarından korktuğu için Moritanya sınırına kaçtı.Lere şehri hayalet kente döndü'' dedi.

Moritanya'nın 75 kilometre kuzeyinde yer alan Lere'de ağırlıklı nüfus Azavad ve Tuareg Araplarından oluşuyor.

Uzun bir süredir bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA), Ensaruddin hareketi ile girdiği çatışmalardan sonra bölgedeki hakimiyetini kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler'in(BM) tahminlerine göre, ülke içinde yaklaşık 229 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken yaklaşık 150 bin kişinin de çevre ülke lere sığındığı bildiriliyor.

50 Mali Askeri ile 1 Fransız Subayı Öldürüldü

Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplardan Ensaruddin hareketinden yapılan açıklamada, Fransa destekli Mali ordusuna karşı verilen savaşta, 50 Mali askeri ile 1 Fransız subayının öldürüldüğü ve 2 helikopterin düşürüldüğü, buna karşılık Hareket'ten ise 8 savaşçının hayatını kaybettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT