1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Maliki’ye Karşı Erbil Manifestosu
Maliki’ye Karşı Erbil Manifestosu

Maliki’ye Karşı Erbil Manifestosu

Talabani, Barzani, Sadr, Allawi ve Nuceyfi, Erbil’de ortak bildiri yayınladılar.

29 Nisan 2012 Pazar 17:02A+A-

Ülkedeki siyasi krizi bitirmek isteyen Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Kürdistan Başkanı Barzani, Şii lider Sadr, El Irakiye lideri Allawi ve Meclis Başkanı Nuceyfi, Erbil’de ortak bildiri yayınladılar.

Iraklı siyasi liderler, ülkedeki siyasi krizi çözmek amacıyla Erbil kentinde biraraya geldi. Toplantıda liderler, Nuri El Maliki’ye karşı işbirliği yapma konusunda anlaştı.

Toplantıya Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, El Irakiye lideri İyad Allawi, Şii lider Mukteda el Sadr ve Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi katıldı.

Liderlerin Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye karşı işbirliği yapma konusunda anlaştığı öğrenilen toplantının sonunda yayımlanan bildiride, liderler arasında görüş alışverişi yapılmasının amaçlandığı belirtilerek, Irak halkının taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiği vurgulandı. Bildiride, Irak halkının çektiği sıkıntıların sona erdirilmesi, ülkenin müreffeh bir duruma kavuşturulması ve demokratikleşme sürecine hız verilmesi için harcanan çabaların artırılmasının önemli olduğu belirtildi.

Siyasi işbirliğinin devam ettirilmesi, ülkenin çıkarlarının en üst seviyede tutulması ve ülkenin istikrara kavuşturulması için gerekli adımların bir an önce atılmasının elzem olduğunun dile getirilen bildiride, ülkenin içinde bulunduğu tehlikeli durumdan çıkması için hep beraber çalışılması ve Erbil’de yapılan toplantının sonucunun temel alınması gerektiği ifade edildi.

TARAF 

HABERE YORUM KAT