1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Mali Ordusundan Tanıdık Savaş Açıklaması
Mali Ordusundan Tanıdık Savaş Açıklaması

Mali Ordusundan Tanıdık Savaş Açıklaması

Mali ordusu resmi sözcüsü Teravari: 'Ülkemizde, hiçbir dini ve etnik gruba karşı savaşmıyoruz' dedi.

22 Ocak 2013 Salı 06:25A+A-

Kaddafi ve Esed'in kullandığı söylemlerin aynısını bu defa Mali ordusu dillendiriyor.

Mali ordusu resmi sözcüsü Modyibu Teravari, 'Ülkemizde, hiçbir dini ve etnik gruba karşı savaşmıyoruz' dedi. Teravari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mali'nin kuzeyinde silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde yürüttükleri askeri operasyonları değerlendirerek, çağdaş hayatın değerlerini engellemek isteyen teröristler karşısında savaştıklarını belirtti.

Teravari, 'Mali ordusunun yürüttüğü, Fransa ve diğer Afrika ülkelerinin yardım ettiği askeri operasyonun herkes tarafından desteklenmesini istiyoruz' ifadesini kullandı.

Ülkedeki dini ve etnik gruplar karşısında saf tutmadıklarını kaydeden Teravari, teröristler karşısında yürüttüğü mücadeleyi 'soylu bir savaş' olarak değerlendirdi.

Dünya çapında insan haklarını savunan uluslararası sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mali ordusunun 'sivilleri öldürmek' gibi insan haklarını ihlal ettiği yönünde belgelere sahip olduğunu öne sürdü. Örgüt, ordunun askeri operasyonlarında özellikle ülkenin kuzeyindeki Arap ve Tavarık isyancılarını hedef aldığını belirtti.

Fransa, 12 Ocak'ta Mali’ye müdahaleyi başlatmıştı. Fransa'ya ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok Batı ülkesi de lojistik, haberleşme ve ulaştırma gibi alanlarda destek veriyor. Mali'nin kuzeyinde hakimiyet kuran en büyük 3 silahlı grup Ensaruddin, Tevhid ve Cihad Hareketi, Mağrib El Kaidesi, ülkede şeri esaslara dayalı bir yönetim kurulmasını istiyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum