1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Mali İşgali İçin Kesenin Ağzını Açtılar
Mali İşgali İçin Kesenin Ağzını Açtılar

Mali İşgali İçin Kesenin Ağzını Açtılar

Batılı ve Afrikalı ülkeler Mali'de devam eden askeri harekatın desteklenmesi için 455 milyon dolar bağışlayacak. En büyük bağış 120 milyon dolarla Japonya'dan geldi.

30 Ocak 2013 Çarşamba 05:49A+A-

Etiyopya'da bir araya gelen Afrika ve Batılı ülkeler, Mali'de isyancılara karşı görev yapacak Afrika ülkeleri öncülüğündeki kuvvetler ve yardım çalışmaları için 455 milyon dolar bağışta bulunmayı taahhüt etti. Bağış için taahhüt edilen rakamın, Afrika liderlerinin istediğinin yarısı kadar olduğu kaydedildi. Afrika ülkeleri askerlerinin, Mali'de güvenliği Fransız askerlerden devralması bekleniyor.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yapılan bağış toplantısının açılışında konuşan Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, Mali'de görev alacak çok milletli kuvvetlerin bütçesinin 950 milyon dolar olacağını kaydetti. Bu rakam, Afrika Birliği'nin ilk tahmininin yaklaşık iki katı.

Toplantıya yaklaşık 60-70 ülke ya da yardım kuruluşu katılırken, toplam 455 milyon dolar bağış toplandı. Afrika Birliği'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Japonya'nın 120 milyon dolar, ABD'nin 96 milyon dolar ve Almanya'nın 20 milyon dolar vermeyi taahhüt ettiği aktarıldı.

Çin ve Hindistan da birer milyon dolar taahhüt ederken, 650 asker gönderecek Sierra Leone de aynı rakamı verecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum