1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALEZYA

  4. Malezya'da Dang Hummasından 49 Kişi Öldü
Malezya'da Dang Hummasından 49 Kişi Öldü

Malezya'da Dang Hummasından 49 Kişi Öldü

​​​​​​​Malezya'da 2019'un başından bu yana dang humması virüsünden 49 kişinin öldüğü bildirildi.

10 Mart 2019 Pazar 04:45A+A-

Malezya Sağlık Bakanı Dr. Dzulkefly Ahmed, 1 Ocak'tan 7 Mart'a kadar ülke genelinde toplam 28 bin 580 dang humması vakası görüldüğünü ve virüs bulaşan kişilerden 49'unun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Alınan tüm tedbirlere rağmen ülke genelinde dang humması vakalarının geçen yılın ilk üç ayına oranla yüzde 156,4 arttığını belirten Dzulkefly, aynı dönemde meydana gelen can kayıplarında da geçen yılki periyoda kıyasla yüzde 88,5 artış gözlemlendiğini ifade etti.

Dzulkefly, dang humması vakalarının en çok Selangor eyaleti civarında görüldüğünü kaydetti..

Malezya'da 2018'in ilk üç aylık diliminde 11 bin 146 dang humması vakası görülürken, 26 kişi bu virüsten hayatını kaybetmişti.

Dang humması

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor.

Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığı bulaştıran sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT