1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mal Bulmuş Mağribi Korosu Filistin Yalanına Sarıldı
Mal Bulmuş Mağribi Korosu Filistin Yalanına Sarıldı

Mal Bulmuş Mağribi Korosu Filistin Yalanına Sarıldı

Arap Birliği toplantısına katılan Filistin'in Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatını kınadığına dair asılsız iddia hızlıca yayıldı.

11 Ekim 2019 Cuma 09:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye'nin güney sınırında PYD-YPG hedeflerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatının Arap Birliği toplantısına katılan Filistin yönetimi tarafından kınandığı yalanı dün sosyal medyanın gündemine girmişti.

Pek çok cenahtan siyasetçi, sanatçı ve tanınmış kişiler de meseleye düşünmeden atlayarak ümmet perspektifinin ne kadar da yanlış (!) olduğuna dikkati çektiler.

Öte yandan AA'nın servis ettiği bir yalanlama haberinde Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin'in böyle bir kınamaya katılmak şöyle dursun, bu harekat hakkında hiç bir açıklama yapmadıklarını ve yapmayacaklarını kesin bir dille ifade etti.

Yalanlamanın ardından dahi tekzib yayınlamayan ve haberlerini yayından kaldırmayan medya organları ve herhangi bir özür beyan etmeyen sosyal medya kullanıcıları, aslında meselenin Filistin ya da Arap Birliği kararı değil, İslam düşmanlığı olduğunu gösteriyor.

Bu arada Arap Birliği toplantısından saatler önce, Kudüs muhafızı Raid Salah'ın, Erdoğan'ın operasyonun başladığına dair tweetini alıntılayarak "Gazânız Mübarek Olsun" mesajı verdiğini de hatırlatmak gerekiyor.

raid_salah.png

Hassaten ulusalcı ve sol, sosyalist kesimlerden her yaşanan vakıada "Zaten Araplar haindi", "Bizi sırtımızdan hançerledir", "Türkün Türkten başka dostu yok" minvalinde gelen yorumların tamamı da yine aslında İslam düşmanlığının ideoloji farketmeksiniz şekil değiştirmiş halinden başka bir şey değil.

Yorumlardan bazılarında benzer bir nefretin Katar'a karşı da yürütüldüğünü ve onun da Türkiye'yi kınayan "hainler" arasında zikredildiği görülmekte. Oysa Katar Savunma Bakanlığı Türkiye'ye operasyon konusunda destek mesajı açıkladı.

O yorumlardan bazıları:

sinan_ogan.pngsol_haber.png

ilerihaber.png

krttv.pngyenicag.pnghidayet_vahapoglu.png

fikret_bila.png

grup_volkan.png

habib_yalcin-002.png

levent_ozveren.png

serkan_inci.png

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum