1. HABERLER

  2. HABER

  3. Makedonya Polisi "Mülteci"lere Coplarla Saldırdı!
Makedonya Polisi "Mülteci"lere Coplarla Saldırdı!

Makedonya Polisi "Mülteci"lere Coplarla Saldırdı!

Yunanistan ve Makedonya üzerinden Almanya’ya gitmek isteyen “mülteci”ler, yollarda büyük sıkıntılarla karşılaşıyor.

11 Eylül 2015 Cuma 11:16A+A-

“Mülteci”lerin çoğu geceyi ormanda yerlerde uyuyarak geçirdi. Yağmura hazırlıksız yakalanan “mülteci”ler, Makedonya sınırından geçmek isterken polis ve asker müdahale etti. Yunanistan–Makendonya sınırında yağmur altında sıkışıp kalan “mülteci”lere Makedonya “güvenlik güçleri” coplarla saldırdı.

“Mülteci”ler Sırbistan ve Macaristan’a giden otobüslere binmekten kaçınıyorlar. Çünkü bu ülkelere araçlarla girdiklerinde “mülteci” kamplarına götürülme riskleri var. Çoğu kendilerini “göçmen” olarak kaydetmeye çalışan Macaristan’a gitmek yerine kendi imkânlarıyla Avusturya'ya oradan da iltica başvurusu yapabilecekleri Almanya’ya ulaşmaya çalışıyor.

“3 Gün Beklettiler”

Şam’dan Avrupa’ya gittiğini söyleyen bir “mülteci”, Makedonya-Sırbistan-Macaristan yolunda polisin sert tutumuyla karşılaştıklarını anlatırken: “Bizi 3 gün beklettiler. Herkes ormanlarda yaşıyor. Yerlerde uyuyor. Bazıları yolunu kaybetti. Şam’dan yola çıkalı 12 gün oldu. Kimse yardımcı olmuyor.” dedi.

24 Satte 7 Bin 600 “Mülteci”

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Makedonya'ya son 24 saatte 7 bin 600 “mülteci”nin giriş yaptığını açıkladı. UNHCR yetkilisi Alexandra Krause: "Yunanistanlı meslektaşlarımızından öğrendiğimiz kadarıyla otobüsler yolda. Yani geliyorlar ve gelmeye devam edecekler." dedi.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum