1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mahsulün suçu ne?
Mahsulün suçu ne?

Mahsulün suçu ne?

Zam ve cezalardan şikâyet eden üretici ve satıcılar mahsulleri çöpe dökerek nereye varmak istiyor?

18 Ağustos 2023 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaz herkesi ciddi anlamda zorluyor. Üretici, satıcı, tüketici herkes zamlardan şikayetçi… Vaziyet böyle olunca ise devlet çeşitli düzenlemelere gidiyor.

Bazı marketlerin enflasyon sebebiyle oluşan dengesizliği kendi lehine kullanıp piyasayı manipüle etmesi olasılık dışı değil. Diğer yandan devletin ise denetleme adı altında enflasyonun ezdiği satıcıyı daha fazla zor duruma soktuğu da bir gerçek. Toplumun tepkisini siyasilerden zincir marketlere yönlendirmek için atılmış gibi yapılan denetlemeler geçim derdindeki insanları daha fazla zora sokuyor şüphesiz…

Tüm bunlardan bağımsız olarak son günlerde gittikçe yaygınlaşan görüntülerde tepki göstermek adına ürün ve mahsulleri yola bırakan veya çöpe döken üretici ve satıcılar ne yapmak istiyor? Devletin uygulamalarının adaletsiz olduğunu düşünebilirler ancak bunun sorumlusu israfın ve kıtlığın yaygın olduğu bir dünyada mahsul değil ki!

Kavunu yollara dökenler, salatalığı ayaklar altında ezerek belirlenen fiyatı protesto edenler… Son hadise ise Pendik’te yaşandı. Bir markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Markette yapılan denetimde, 20 ürünün fiyat etiket yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edilmesi üzerine işletmeye idari para cezası uygulandığı ifade edildi. Kasa kasa domatesin çöpe dökülmesi görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu.

Devletin düzenlemeleri adaletsiz olabilir ancak hıncımızı mahsulden çıkartmanın hiçbir anlamı yok. İsrafın bu kadar yaygın olduğu bir dünyada bu tarz tepkiler sorunun esas nedenini görünmez kılıyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum