1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mahmut Yıldırım’la İlgili Yeni İddia
Mahmut Yıldırım’la İlgili Yeni İddia

Mahmut Yıldırım’la İlgili Yeni İddia

Yerlikaya: “Ortak tanıdıklarımız Yeşil’in yaşadığını bana kısa zaman önce söyledi. O emekli oldu. Elini kolunu sallayarak geziyor.”

25 Eylül 2013 Çarşamba 13:02A+A-

AK Parti Tunceli İl Başkanı Sinan Yerlikaya, faili meçhul cinayetlerin baş şüphelisi olarak bilinen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın elini kolunu sallayarak ortalıkta gezdiğini ifade etti. Yerlikaya, STAR’a şunları anlattı:

Öldüğü iddiası bir yalan

“İki yıl önce Yeşil’in yaşadığını öğrendim. Çok inandığım, güvendiğim insanlardan haberler geliyordu. Yeşil, bir dönem Ankara’da yaşadığı için onun tanıdığı iş adamları ve arkadaşları bazı yerlerde bir araya gelebiliyorlar. Mehmet Eymür, Yeşil’in öldüğünü söylüyor. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Ölseydi ailesi bu kadar sessiz kalmazdı. Yeşil emekli oldu ve şu an geziyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında dolaşıyor. Pasaportları da var.”

Çarşıya çıkınca sokak boşalırdı

“1990’larda Ovacık’ta avukatlık yaptığım dönem Yeşil, özel tim elbiseli 50 kişilik grubun başındaydı. Ovacık emniyetinde kalıyorlardı. Yeşil çarşıya çıktığında caddelerdeki insanlar kaybolurdu. Çünkü vatandaşa ortalık yerde işkence yapıyordu eşlerinin önünde soyunduruyordu. Yetkililere söylediğimizde, ‘dokunamıyoruz’ diyorlardı. Hatta Yeşil’den kaçıp yurtdışına gidenler oldu.”

“1997’de Yeşil ile bir telefon görüşmesi yapmıştım. Bana ‘yüz yüze yanlız görüşelim’ demişti. Telefonda bana küfretti. Kızdım ve ‘Bana küfretme’ dedim. ‘Beni neden basına teşhir ettin’ diye kızdı. Beni ‘seni yok ederim’ diye tehdit etti. Ben de ona ‘senin yaptıkların ağır şeyler, bir gün mutlaka yargılanacaksın. Partiye gel, basın açıklaması yap, anlat her şeyi’ dedim. ‘Ben itiraflarımı kasete aldım ve birkaç yerde var. Bende de var bir örneği, onlar ortaya çıkarsa devlet tarumar olur’ dedi. Daha sonra ‘Ankara Gölbaşı’nda görüşelim’ dedi. ‘Tamam’ dedim. Ama yalnız gitmediğim için gelmedi. Sonra aradı, ‘sözünde durmadın’ dedi. Son görüşmemiz o oldu.”

(Helin Şahin / Star)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum