1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mahmud Abbas NATO'yu Filistin'e çağırdı!
Mahmud Abbas NATO'yu Filistin'e çağırdı!

Mahmud Abbas NATO'yu Filistin'e çağırdı!

Mahmud Abbas, Filistin'de NATO birliklerinin bulunmasına sıcak baktıklarını, önümüzdeki süreçte Filistin'in kendi ordusu olmayacağını söyledi

03 Şubat 2014 Pazartesi 17:57A+A-

Mahmud Abbas siyonist İsrail ve Filistin arasında devam eden barış görüşmeleri ile ilgili konuştu. Abbas gelecekte Filistin devletinin ordu bulundurmayacağını, bunun yerine güvenliği bölgeye konuşlanacak NATO birlikleri ve polis gücüyle sağlamayı istediklerini ifade etti.

New York Times gazetesine verdiği demeçte Filistin'in içinden geçtiği süreci değerlendiren Abbas sürecin önemine ve hassasiyetine vurgu yaptı. Abbas, 9 aydan bu yana devam eden barış görüşmeleri sürecinden vazgeçmek istemediklerini, bu sürecin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Abbas, Batı Şeria'da ve Filistin'in diğer bölgelerinde bulunan İsrail'in işgal ettiği yerleşim bölgelerinin de aşamalı olarak boşaltılması gerektiğini ifade etti.

Abbas, bölgede barışın sağlanmasından sonra güvenliğin NATO birlikleri ve Filistin polis gücüyle sağlanmasına sıcak baktıklarını, bu sayede hem İsrail'in kendini emniyette hissedeceğini, hem de Filistin halkının korunacağını ileri sürdü.

İşgalci İsrail ise kendi ordusunu ortadan kaldırmaya sıcak bakmıyor, NATO birlikleri konusunda da şüpheci davranan İsrail kendi güvenliklerini bir başka güce teslim etmeyeceğini ifade ediyor. 

HABERE YORUM KAT