1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mahkemenin Twitter Kararına AK Parti'den İlk Yorum
Mahkemenin Twitter Kararına AK Parti'den İlk Yorum

Mahkemenin Twitter Kararına AK Parti'den İlk Yorum

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına yönelik AK Parti'den ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'tan geldi.

03 Nisan 2014 Perşembe 02:34A+A-

Şentop, ""Kimsenin şüphesi olmasın, mahkeme kararı uygulanır" diyerek Twitter'ın erişime açılacağının sinyalini verdi.

Şentop'a ilk olarak Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'a erişimin engellenmesinin "hak ihlali" olduğuna yönelik kararı soruldu.

Bir hukukçu olarak kararı doğru bulmadığını ifade eden Şentop, "Kimsenin şüphesi olmasın, mahkeme kararı uygulanır" diye konuştu.

Şentop'un Anayasa Mahkemesi kararı, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarından satır başları şöyle:

TWİTTER KARARI UYGULAMADIĞI İÇİN KAPATILDI

"Hukukçu olarak kararı doğru bulmadım. Mahkeme, genel bir yasaklama değil de url bazlı bir yasaklama yapılmalıdır diyor. Twitter'da bu yapılamadığı için böyle bir yola gidildi.

Bir uluslararası şirket Türkiye'nin kurallarına uymak istemiyor. Temsilcilik bile açmıyor. Bir market bile Türkiye'de çalışacaksa kurallara uymak zorundu. Ama sanal ortamda faaliyet gösteren şirket kurallara uymuyor. Avrupa ülkelerinde uyduğu kurallara uymuyor.

İfade hürriyetini koruyalım ancak bunu korumanın ek yolu Twitter'in açılması mıdır? Diğer yanda kişilik hakları da korunmalıdır. Elbette mahkeme kararları uygulanır, kimsenin tereddüdü olmasın.

Mahkeme kararıyla yasaklanan içerikler Twittere tarafından kaldırılmadığı için kapatma kararı alındı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruyla bu karar alındı. Usul dairesinde mahkeme kararı uygulanır.

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT