1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mahkemeden Mustafa Sarıgül'e Ret
Mahkemeden Mustafa Sarıgül'e Ret

Mahkemeden Mustafa Sarıgül'e Ret

Mahkeme, TMSF tarafından borcu karşılığında malvarlığına tedbir kararı konulan Mustafa Sarıgül'ün yaptığı itirazı kabul etmedi.

03 Mart 2014 Pazartesi 11:04A+A-

Malvarlığına 16 yıldır ödemediği banka borcu yüzünden tedbir konulan Sarıgül'e bir şok haber de mahkemeden geldi. Mahkeme tedbir işleminin iptali başvurusunu reddetti.

Akşam'ın haberine göre; Bank Ekspres'e olan 3.5 milyon dolarlık kredi borcu nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından malvarlığına tedbir uygulanan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül'e bir kötü haber daha geldi. TMSF'nin "tedbir işleminin iptali" talebiyle idare mahkemesine açılan dava reddedildi. Mahkeme, Bank Ekspres'e olan borç nedeniyle Sarıgül ve dokuz ortağının malvarlıklarına tedbir uygulayan TMSF'yi haklı buldu.

Davayı, Sarıgül'le birlikte borçtan ortakların açtığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta sonuçlanan davada "ret" kararı verilmesinde, TMSF'nin mahkemeye sunduğu belgeler etkili oldu. Mahkemenin dikkate aldığı belgeler arasında, Sarıgül ve ortaklarının 1998'de çektikleri ve faiziyle birlikte 8 milyona yükselen 3.5 milyon dolarlık krediye ait banka dekontlarının da bulunduğu öğrenildi.

Sarıgül ile birlikte borçtan sorumlu olan ortakların, karara karşı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz hakları bulunuyor. TMSF'nin mahkemeye sunduğu belgelerin ıslak imzalı oldması nedeniyle itirazdan sonuç alınmasının düşük olduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT