1. HABERLER

  2. HABER

  3. Macaristan'dan Sığınmacılara Karşı Etten Duvar
Macaristan'dan Sığınmacılara Karşı Etten Duvar

Macaristan'dan Sığınmacılara Karşı Etten Duvar

Macaristan, Sırbistan üzerinden sığınmacı girişini engellemek için sınıra 4 bine yakın asker yolladı.

11 Eylül 2015 Cuma 14:49A+A-

Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Sırbistan sınırına 3 bin 800 asker yollandığını açıkladı. Askerlerin şimdilik Macar-Sırp sınırında yapımı devam eden tel örgü çekme işlemlerine yardımcı olacaklarını belirtti.

Savunma Bakanı, çarşamba günü başlayan ''Kararlı Eylem 2015'' isimli askeri tatbikat hakkında ise sınır bölgesinin sadece tel örgü ile korunmasının mümkün olmayacağını "insanlı" korumaya da ihtiyaç olduğunu söyledi.

Macaristan'a rekor sayıda sığınmacı girişi

Csongrad Bölge Polis Merkezinden yapılan açıklamada, perşembe günü  Sırbistan üzerinden Macaristan'a giren sığınmacı sayısının 3 bin 601 kişi ile rekor sayıya ulaştığı belirtildi. Sığınmacıların büyük bölümünün Suriye, Pakistan ve Afganistan vatandaşı oldukları açıklandı.

Avusturya Burgenland bölgesi polis sözcüsü Hans Peter Doskozil de yaptığı açıklamada perşembe günü Nickelsdorf'daki sınır kapısından Macaristan'dan, Avusturya'ya 7 bin 500 sığınmacının girdiği, bugün de girişlerin devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Macaristan Hükümeti 17 Haziran'da göçü engellemek için, Sırbistan sınırını, 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini duyurmuştu.

2012 yılında 2 bin kişinin sığınma başvurusunda bulunduğu Macaristan'da bu yıl sonunda ülkeye gelen sığınmacı sayısının 300 bini aşabileceği belirtiliyor.

Avusturya'nın Macaristan sınırındaki A4 otoyolu trafiğe kapatıldı

Öte yandan, Burgenland eyaleti polis sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Macaristan sınırındaki A4 otoyolu trafiğe kapatıldı. Gerekçe olarak artan sığınmacı akını nedeniyle ortaya çıkan güvenlik sorunu gösterildi. Yolu kapatmanın ne kadar süreceği belirtilmezken, zorunlu hallerde geçişlerin sağlandığı aktarıldı.

Macaristan'dan gelen sığınmacılar, otoyoldan yürüyerek önce sınıra, sonra Avusturya tarafına geçiyor. Sınırdaki kamplarda bekletilen sığınmacılar, Viyana'ya getirilerek buradan Almanya'ya gönderiliyor.

Son 2 günde yaklaşık 8 bin sığınmacının Macaristan'dan Avusturya'ya yürüyerek geçtiği ve halen geçişlerin sürdüğü belirtildi.

Avusturya, dün sığınmacı akını nedeniyle Viyana-Budapeşte tren seferlerini askıya aldığını duyurmuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT