1. HABERLER

  2. HABER

  3. Macaristan Polisi "Sığınmacı"lara Müdahale Etti!
Macaristan Polisi "Sığınmacı"lara Müdahale Etti!

Macaristan Polisi "Sığınmacı"lara Müdahale Etti!

Macaristan-Sırbistan sınır kapısında Macaristan'ın kapıları açmasını bekleyen yüzlerce “sığınmacı” ile Macaristan polisi arasında arbede çıktı.

16 Eylül 2015 Çarşamba 22:10A+A-

Macaristan-Sırbistan sınırının Sırp tarafında kapıların açılmasını bekleyen yüzlerce “sığınmacı”ya polis müdahale etti. “Sığınmacı”ların Sırbistan-Macaristan sınırını kapatan demir kapıyı zorladıkları ve bunun üzerine Macaristan polisinin tazyikli su ve biber gazı ile “sığınmacı”lara müdahale ettiği görüldü. Devrilen kapı polis kordonu ile kapatıldı.

Müdahale üzerine “sığınmacı”lar da polise tahta parçaları, taş ve şişelerle karşılık verdi.

“Sığınmacı”ların, Macaristan tarafına ''Bizler mülteciyiz. Barış için burdayız. Kavga etmek istemiyoruz. Size hiçbir kötülüğümüz dokunmadı.'' diye seslendikleri görüldü.

Sırbistan Macaristan'ı Protesto Etti

Öte yandan Sırbistan, Macaristan polisinin Macaristan-Sırbistan sınırındaki ortak bölgede “sığınmacı”lara tazyikli su ile müdahale etmesini protesto etti.

Sırbistan Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, yaptığı açıklamada, Macaristan-Sırbistan sınırındaki ortak bölgede dünden beri kapıların açılmasını bekleyen yüzlerce “sığınmacı” ile Macaristan polisi arasındaki arbedede Macaristan polisinin tazyikli su kullanmasını protesto ettiklerini açıkladı.

“Macaristan Polisinin Ortak Bölgede Sığınmacılara Tazyikli Su ile Müdahale Etmeye Hakkı Yok”

Macaristan polisinin iki ülke arasındaki ortak bölgede “sığınmacı”lara tazyikli su ile müdahale etmeye hakkının olmadığını savunan Vulin, ayrıca Macaristan'ın sınır kapısını kapatmasından dolayı “sığınmacı”ların uğradıkları hayal kırıklığını anladığını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT