1. HABERLER

  2. HABER

  3. Macaristan IMF'nin Şartlarını Reddetti
Macaristan IMFnin Şartlarını Reddetti

Macaristan IMF'nin Şartlarını Reddetti

Macaristan Başbakanı Orban, IMF'nin kredi için sunduğu şartların kabul edilemez olduğunu açıkladı.

07 Eylül 2012 Cuma 10:00A+A-

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, IMF ve AB'nin kredi koşullarını reddettiklerini açıkladı. Orban, kredi koşullarının kabul edilemez olduğunu Facebook'ta ilan etti.

Taraflar arasındaki görüşmeler 19 milyar dolarlık bir kredi ile ilgiliydi. IMF ve AB, söz konusu krediyi vermek için Macaristan'dan bir dizi "kemer sıkma önlemini" uygulamasını istiyor. Bu önlemler arasında emeklilik ödemelerinde kesinti yapılması ve bankacılık sektöründe uygulanan bazı vergilerin kaldırılması bulunuyordu.

Karşı öneriler Başbakan Orban, IMF ve AB'nin bu taleplerine karşılık olarak yeni öneriler sunacaklarını söyledi. Macaristan, böyle bir krediye ihtiyaç duyduğunu geçen sene kasım ayında açıklamıştı.

Başbakan, görüşmeler başladıktan sonra yaptığı açıklamalarda "öngörüldüğü gibi devam edildiğini" söylüyordu. Orban, son olarak çarşamba günü yaptığı açıklamada benzer bir mesaj vermişti.
Macaristan Ekonomisi

Avrupa'da büyük derecede hissedilen ekonomik krizden Macaristan da etkilendi. Ancak ülkedeki ekonomik durgunluk karşısında Budapeşte yönetimi, kamu borçlarını tahvil satışlarından elde ettiği gelirlerle finanse ediyor.

Hükümet, IMF kredisini esas olarak olağanüstü fonlar için önlem olarak istediğini belirtiyor. Macaristan, 2008 yılında 20 milyar euroluk bir kredi almıştı.

HABERE YORUM KAT