1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnanlı Eski Şarkıcı Şakir Yaralandı
Lübnanlı Eski Şarkıcı Şakir Yaralandı

Lübnanlı Eski Şarkıcı Şakir Yaralandı

Lübnanlı eski şarkıcı Fadıl Şakir’in; Lübnan ordusu ve Hizbullah'ın ortak operasyonunda yaralandığı açıklandı.

05 Temmuz 2013 Cuma 10:43A+A-

Lübnanlı Sünni Şeyh Ahmed El Esir’in eşi, eski şarkıcı Fadıl Şakir’in Hizbullah’ın desteğiyle Lübnan Ordusu tarafından düzenlenen son mezhepçi saldırılarda yaralandığını doğruladı.

El Esir’in eşi şöyle ekledi: “Son çatışmalarda karnından yaralanmasının ardından kaçmadan önce Fadıl Şakir’i tedavi ettim. Aynı şekilde El Esir’in oğlunu da tedavi ettim.

Şeyh El Esir’in Emel isimli eşi, Kuveyt Er Ra’y gazetesinde yer alan habere göre El Esir ve Şakir’in kendilerine yakın kalabalık bir grupla çevrili olduğunu ve hepsinin bilinmeyen bir yöne kaçmayı başardıklarını belirtti.

Kuveyt gazetesi Hacı Emel’in ifadesi alınmak üzere emniyet birimince çağrıldığına, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığına işaret etti.

Bilgili kaynaklar, El Esir’in ilk ve ikinci eşinin tutuklanmadığını, şu anda Şeyh El Esir’in babası Şeyh Hilal’in Abra’daki evinde kaldıklarını açıkladılar. Şeyh El Esir, Bilal Bin Rabah Camii’ne bitişik iki dairede kalıyordu. Ancak El Esir’in birini ofis olarak kullandığı bu iki daire, soruşturmanın tamamlanması gerekçesiyle askeri mahkemenin elindeki hükümet komiseri Yargıç Sakır Sakır tarafından haczedildi.

Sünni Şeyh Ahmed El Esir ve Fadıl Şakir’e yakınlığıyla bilinen Lübnanlı kaynaklar El Esir ve Şakir’in şu anda durumlarının iyi olduğunu ve güvenilir bir mekanda bulunduklarını dile getirdiler.

Kaynaklar, El Esir’in savaşçılarından bir grupla çıktığını ve silahlı olduğunu, şu anda Lübnan topraklarında bulunduğunu, Suriye’ye girmediğini söyleyerek güvenlik gerekçesiyle El Esir ve Şakir’in tam olarak nerede olduklarının belirtilemeyeceğini vurguladılar.

Kaynakların bu açıklamaları, Şeyh Ahmed El Esir ve Şakir’in Lübnan Ordusu ve Hizbullah tarafından düzenlenen son saldırılarda öldükleri yönünde yayılan söylentilerin ardından geldi.

Kaynak: IncaNews

 

HABERE YORUM KAT