1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan’dan Hizbullah’a Dön Çağrısı
Lübnan’dan Hizbullah’a Dön Çağrısı

Lübnan’dan Hizbullah’a Dön Çağrısı

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Hizbullah’a Suriye’deki faaliyetlerini durdurup Lübnan’a dönmesi çağrısında bulundu.

20 Haziran 2013 Perşembe 16:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Hizbullah’a Suriye’deki faaliyetlerini durdurup Lübnan’a dönmesi çağrısında bulundu.

Es-Sefir gazetesiyle yaptığı röportajda Süleyman “Hizbullah’ın Suriye’de bulunmasına karşı olduğunu çünkü bu durumun Lübnan’da büyük gerilime yol açtığı”nı söyledi.

Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrullah’ın Kusayr’dan sonra Suriye rejiminin ihtiyaç duyduğu her yerde olacaklarını söylemesinin ardından Hizbullah savaşçılarının Halep’e yönelik kuşatma kampanyasına destek verdiklerine dair iddialar yoğunlaşmıştı.

Mişel Süleyman, Hizbullah’ın Halep savaşına dâhil olmasının çok sayıda cenaze anlamına geleceğini ve bunun da Lübnan’da tansiyonu bir hayli yükselteceği uyarısında bulundu.

“Daha önce direnişi korumanın çok önemli olduğunu söylemiştim fakat ben aynı zamanda onları kendilerinden de korumak durumundayım” dedi ve “Hizbullah’ın yanlış yaptığını gördüğümde onları uyarırım” diye ekledi.

Lübnan’da bilhassa Trablus’ta Alevilerin yoğun yaşadığı Cebeli Muhsin ve yakınındaki Sünni yerleşim birimi Bab et-Tebane bölgesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Bu hafta ayrıca güneyde, Sayda şehrinde Hizbullah karşıtı âlim Ahmed el-Esir taraftarlarıyla Hizbullah destekçileri arsında çıkan çatışmada bir kişi öldürülmüştü. 

 

HABERE YORUM KAT