1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Protestocular Bakanlık Binasını Bastı
Lübnan'da Protestocular Bakanlık Binasını Bastı

Lübnan'da Protestocular Bakanlık Binasını Bastı

Çöp krizi nedeniyle protestoların olduğu Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eylemciler Çevre Bakanlığı binasını bastı. Güvenlik güçleri bakanı istifaya çağıran barışçıl eylemcileri binadan çıkarmaya çalışıyor.

01 Eylül 2015 Salı 15:52A+A-

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta "Kokunuz Çıktı Hareketi"nden bir grup Çevre Bakanlığı binasını bastı. Bakanlığın içinde eylem yapan protestocular, koridorlarda oturup sloganlar attı. Eylemciler ülkedeki çöp krizi nedeniyle Çevre Bakanı Muhammed Maşnuk’u istifaya çağırdı. Güvenlik güçleri eylemcileri bakanlık binasından çıkarmaya çalışıyor. Protestocular geçtiğimiz cumartesi günü Beyrut'ta eylem düzenleyerek hükümete taleplerini yerine getirmesi için üç gün süre tanımıştı.

Göstericiler "siyasi yolsuzluk", "halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması çağrısı yapmıştı.

Başkentte çöplerin bir aydan fazla süredir toplanmaması nedeniyle sosyal medya üzerinde "Kokunuz çıktı" sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, bir haftadır ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için gösteriler yapıyordu.

Suriye'deki savaş nedeniyle Lübnan'da siyaset felce uğradı. İran destekli Hizbullah'ın Suriye'de rejim saflarında savaşması nedeniyle kutuplaşma tırmandı. Hizbullah'ın vekillerinin boykotu parlamentonun hayati meselelerde bile karar almasını engelliyor. Bir yıldan fazladır cumhurbaşkanı olmayan Lübnan'da parlamento çoğunluk sağlayamadığı için 27 kez cumhurbaşkanı koltuğunu doldurmakta başarısız oldu.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT