1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da ÖSO Mensubuna Sınırdışı Kararı
Lübnanda ÖSO Mensubuna Sınırdışı Kararı

Lübnan'da ÖSO Mensubuna Sınırdışı Kararı

Lübnan’da askeri bir mahkeme ülkeye illegal yollardan girdiği için Suriye ordusuna mensup eski bir askerin iadesine karar verdi.

07 Şubat 2013 Perşembe 14:09A+A-

Lübnanlı insan hakları örgütleri, bu kişinin Beşşar Esed rejimine teslim edilmesi durumunda ihanet suçlamasıyla idam edilebileceğine dikkat çekiyorlar.

AFP’ye kimliğini bildirmeyen bir yetkili, Teğmen Muhammed Hasan Tlas adlı kişinin iki ay hapis ve 100.000 Lübnan lirası (yaklaşık 67$) para cezasına çarptırıldığını ve ayrıca sınır dışı edilmesine karar verildiğini bildirdi.

Duruşması sırasında 30 yaşındaki eski subay Özgür Suriye Ordusu mensubu olduğunu ve Lübnan’a yaralı bir arkadaşını getirmek için girdiğini söyledi.

Prosedüre göre iki aylık hapis cezasını zaten yatmış bulunan söz konusu kişinin Suriye yetkililerine teslim edilmek üzere aynı gece ulusal güvenlik birimine teslim edilmesi gerekiyor.

İçişleri Bakanı Mervan Şarbel AFP’ye telefonla yaptığı açıklamada sınır dışı kararının uygulanmasının beklenmediğini söyledi.

“Lübnan hükümeti Suriye meselesi başladığından beri, bu tür sınır dışı kararlarını kişinin hapis ya da ölüm riski olup olmadığına bakarak uyguluyor. Bu davayı takip etmedim ama genelde bu tür sınır dışı kararları yerine getirilmiyor” dedi.

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT