1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Lübnan’da Mülteci Tufanı Yaşanacak!
Lübnan’da Mülteci Tufanı Yaşanacak!

Lübnan’da Mülteci Tufanı Yaşanacak!

'Lübnan'a sığınan Suriyelilerin sayısında, 'tufan'a benzer bir artış görülecek' uyarısı yapıldı.

18 Mart 2013 Pazartesi 12:36A+A-

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur, Lübnan'a sığınan Suriyelilerin sayısında, 'tufan'a benzer bir artış görüleceği uyarısında bulundu.

Ebu Faur yaptığı açıklamada, ''Lübnan'da kayıt altına alınan Suriyeli sığınmacı sayısı 350 bini geçti. Bunun dışında kayıt altına alınmamış sığınmacılar da var. Sığınmacı sayısında tufan gibi artış olabilir'' dedi.

Mülteci kampı kurmaktan başka çare bulunmadığını söyleyen Faur, ''Ancak bu seçenek de, sosyal ve ekonomik açıdan sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılama ve güvenliklerini sağlama konusunda sıkıntı yaşayan Lübnan hükümeti için külfet getiriyor'' ifadesini kullandı.

Sığınmacı meselesinin takibi için kriz masası kurulduğunu ifade eden Faur, Suriyeli sığınmacılar için tüm seçeneklerin görüşüleceği, ilgili bakanlar arasında bir toplantı düzenlenmesi için çağrı yaptı.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres Cuma günü yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için 700 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını söylemişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin yayınladığı rapora göre, Lübnan'da 350 binden fazla Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum