1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Donarak Ölen Mülteci Sayısı 5'e Yükseldi
Lübnan'da Donarak Ölen Mülteci Sayısı 5'e Yükseldi

Lübnan'da Donarak Ölen Mülteci Sayısı 5'e Yükseldi

Lübnan'daki sert kış şartları Suriyeli mültecileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Soğuktan donarak ölen Suriyeli mültecilerin sayısı 5'e yükseldi, 3'ü çocuk...

09 Ocak 2015 Cuma 17:01A+A-

Soğuk havalar mültecileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Lübnan'daki kamplarda soğuktan donarak ölen mültecilerin sayısı 5'e çıktı. Bunlardan üçü çocuk. Lübnanlı yetkililer uluslararası topluma yardım çağrısı yaptı. Buna ek olarak Lübnanlı iki aylık bir bebeğin de donarak öldüğü bildiriliyor.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre soğuktan etkilenen bazı Suriyeli mültecilerin Lübnan'ın Baalbek şehrindeki tarihi Baküs Tapınağı'na sığındıkları bildirildi. Büyük oranda yıkık olduğu bilinen tapınağın da karlar altında olduğu belirtiliyor. 

Kızılhaç ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda, mültecilerin yaşadığı çadırlarda ısınma sorunu yaşadıkları ifade edildi. Yetkililer, 80 bin kişiden oluşan mültecilerin soğuk nedeniyle tehdit altında olduklarını belirttiler. Birleşmiş Milletler Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin ısınma sorunun giderilmesi için para ve yakacak yardımı yapılacağını duyurdu.

TÜRKİYE VE KUVEYT'TEN ÜŞÜYEN MÜLTECİLERE YARDIM

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Lübnan’da etkisini yoğun olarak sürdüren kar yağışı ve şiddetli fırtınadan etkilenen Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı. Yardımlardan 5 bin ailenin faydalanacağı belirtildi.

Lübnan’a gelerek yardım çalışmalarına başlayan İHH yetkilileri, Lübnan’da bu yıl çok ağır kış şartlarının yaşandığını ve bu nedenle acil yardım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Yardımlar ilk olarak Beyrut merkezinde bulunan Burc el-Barajni Filistin kampında bulunan Suriyeli mültecilere yapıldı.

Kuveyt Kızılayı'nın, bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınasından zarar gören Ürdün veLübnan'daki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere destek birimi kurduğu belirtildi. 

Kuveyt Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hilal es-Sayir yaptığı açıklamada, Lübnan Kızılhaç ve Ürdün Kızılayı ile kordineli şekilde Suriye ve komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere küçük bir birimin kurulduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT