1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Çatışmalar Devam Ediyor
Lübnanda Çatışmalar Devam Ediyor

Lübnan'da Çatışmalar Devam Ediyor

Şeyh Ahmed Abdulvahid'in öldürülmesi, başkent Beyrut'ta Sünnileri sokağa döktü. Çıkan çatışmada 3 kişi öldü.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 11:12A+A-

Kuzey Lübnan'ın Akkar bölgesinde Sünni imam Ahmed Abdulvahid ve koruması Muhammed Hüseyin Morheb’in askeri kontrol noktasında öldürülmesini protesto eden Sünniler, dün gece Beyrut'ta sokaklara döküldü.

Sünniler ile Hizbullah'a yakın olduğu iddia edilen bir parti taraftarlarının çatışmasında en az 3 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan'da yayın yapan gazete ve televizyonlarda yer alan haberlere göre, Sünnilerin yoğun bulunduğu Beyrut'un birçok semtinde halk sokaklarda gösteriler yaptı, Sünni imamın öldürülmesini protesto etti. Yollarda çöp kutularını ve lastikleri yaktılar. Beyrut'un Tarık El Cedide semtinde bulunan Arap Hareketi Partisi taraftarlarıyla Sünni Gelecek Hareketi Partisi yanlıları uzun süre silahlı olarak çatıştı.

Yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtilen çatışmaların ardından Arap Hareketi Partisi Lideri Şakir Berjavi, Sünni bölgesinde bulunan ofisini boşaltmaya karar verince olaylar sona erdi.

Lübnan Daily Star gazetesi, güvenlik kuvvetlerine dayanarak verdiği haberde, 3 kişinin öldüğünü 10 kişinin yaralandığını belirtti. Olay yerine gelen Lübnan ordusuna bağlı askerler, güvenlik tedbirleri alarak bölgedeki protestoları sona erdirdi.

Gösteriler sırasında, iki binanın yakıldığı, birçok araç ve dükkânın hasar gördüğü belirtiliyor.

lubnan-alim-ahmed-abdulvahid.jpg

 

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın haberine göre, Akkar bölgesindeki Halba köyünde düzenlenen gösteriye katılmak için yola çıkan Sünni âlim Şeyh Abdülvahid'in de aralarında bulunduğu silahlı konvoy, askeri kontrol noktasında durmayınca askerlerin ateşine maruz kalmış; Şeyh Abdülvahid ve koruması Morheb hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum