1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Bombalı Saldırıyı Nusra Üstlendi
Lübnan'da Bombalı Saldırıyı Nusra Üstlendi

Lübnan'da Bombalı Saldırıyı Nusra Üstlendi

Lübnan'ın doğusundaki Hermel kentinde bir benzin istasyonuna bombalı araçla düzenlenen ve 6 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı saldırının sorumluluğunu Nusra Cephesi üstlendi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 14:27A+A-

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye sınırına yakın Hermel kentindeki canlı bomba saldırısının sorumluluğu üstlenilirken, "İran'a karşı ikinci kez şehadet saldırısında bulunduk. 3 kişi öldürüldü, 20'den fazla kişi ise yaralandı" denildi.

Açıklamada, "Hizbullah ve İran yönetimi Suriye halkını öldürmek için bölgeye silahlı askerlerini göndererek Suriyeli kardeşlerimizi öldürmeye devam ediyor. Bu katliamları durdurmak için sonuna kadar savaşacağız. Hizbullah'ı kendi içinde ve evinde vuracağız" tehdidinde bulunuldu.

Hizbullah ve Lübnan resmi makamları, örgütün açıklamasına yönelik henüz bir beyanda bulunmadılar.

Lübnan güvenlik kaynaklarına göre, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Hermel'de cumartesi akşamı meydana gelen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Aynı bölgede iki hafta önce de intihar saldırısı yapıldığı ifade edildi.

AA muhabirinin olay yerinden bildirdiğine göre, patlamada etrafta bulunan birçok ev ve iş yerinde hasar meydana geldiği, başta benzin istasyonu olmak üzere bazı iş yerlerinde yangın çıktığı, Lübnan itfaiyesinin müdahalesi sonucu yangınların söndürüldüğü bildirildi.

Lübnan'daki Nusra Cephesi, ocak ayında Hermel'de meydana gelen 3 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı benzer bir saldırının sorumluluğunu üstlenmiş, Hizbullah'ı Suriye'deki savaşa müdahil olmaması konusunda uyarmıştı.

 

HABERE YORUM KAT